Reportáže

Ve šlágru první ligy viděli diváci brankové hody

Napsal 03.02.2007 Martin Bocian
C h o m u t o v – Ve šlágru 41. kola první hokejové ligy přivítali hokejisté KLH Chomutov aktuálně druhý celek tabulky HC VČE Hradec Králové. Obnovenou premiéru si v dresu domácích odbyl obránce Lukáš Filip, naopak další dvě posily útočníci Kajer s Polanským ještě do utkání nezasáhli. Chomutovští začali bleskově a rychle se ujali vedení, ale soupeř kontroval proměněným trestným střílením. Diváci nakonec viděli plných 12 branek, z toho osm do sítě Východočechů, kteří si tak odvážejí porážku 8:4.
41. so 3.2.2007
CHM
8:4(3:1, 4:2, 1:1)
HKR
Chomutov
Horčička - Chatrnúch, Malínský, Trefný, M. Šulc, Černý, Filip, Nosek, Bombic - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Mikšovic - Hašek, Charousek, Jeslínek - Tauš, Heinisch, Havlůj
Hr.Králové
Hylák (23. Dušek) - Toužimský, Mocek, Flamík, Hendrich, Pazdera, Prošek, Burián, Lesák - Fořt, Roubík, Šebek - Fink, Koudelka, Vondráček - Sakrajda, Šinágl, Suchý - Haluza, Šeda, Volráb

Shrnutí

První třetina odstartovala rychlou brankou domácích v přesilové hře. Volrábovo vyhození zachytil Nosek, rychle nahrál Charouskovi, který vybídl ke skórování Michala Jeslínka a bylo to 1:0. Hosty vrátil do hry ve 4. minutě Roman Vondráček, který s jistotou proměnil nařízené trestní střílení za faul na unikajícího Sakrajdu. Z nerozhodného stavu se ale hradečtí mohli těšit necelou půl minutu, hned po buly poslal do vedení Chomutov Jiří Charousek, který těžil zejména z chytré Jeslínkovy zadovky zpoza hradecké branky. Energetici mohli srovnat krok i stav se soupeřem v závěru třetiny, ale přesilovou hru nevyužili a naopak ještě v poslední minutě úvodního dějství inkasovali potřetí. Bekhendovou střelou pod horní tyčku zvýšil na 3:1 Stanislav Mikšovic.

Druhá dvacetiminutovka opět začala bleskovou kanonádou domácích. Po třech minutách hry přidali Severočeši další dva góly. Nejprve nechytatelnou střelou Radka Šípa a po něm vyhnal Hyláka z branky Roman Chatrnúch. Hosté ale v polovině zápasu dokázali dvěma rychlými akcemi náskok modrobílých snížit na 5:3. Jako první se prosadil z dorážky v přesilovce Martin Koudelka a hned záhy ukázkově zakončil přečíslení Roman Prošek. Už za 35 vteřin bylo vše jinak, Martin Heinisch dokázal protlačit puk do hradecké branky mezi tyčí a Duškovým betonem. Ve 33. minutě nejprve rozhodčí ocenil vzájemnou potyčku Malinského se Sakrajdou trestem na 5 minut a do konce utkání a hned poté z pokračující dvojnásobné přesilové hry Roman Chatrnúch střelou od modré upravil průběžný stav už na 7:3. Hosté i přes řadu slibných šancí Horčičku do navršení čtyřicáté minuty nepřekonali.

Poslední třetina s sebou přinesla nejprve nevyužitou dvojnásobnou přesilovou hru Hradce, která trvala dlouho přes minutu, ale poté také po jedné brance na každé straně. Za Chomutov zvýšil na 8:3 po krásně zakončeném samostatném úniku Michal Jeslínek, konečnou podobu výsledku dal ale v 52. minutě východočeský Petr Haluza. Hradec se tak vrací ze severu Čech s porážkou 4:8 a jakoby tento výsledek potvrdil to, co platilo v letošní sezóně ve vzájemných zápasech obou mužstev pokaždé, tedy můj dům, můj hrad.