Aktuální zprávy

Všechny záložní varianty z různých důvodů selhaly, proto se s Erfurtem hraje na malé hale

Napsal 26.08.2022 Klub
C h o m u t o v - Příběh přátelského utkání s účastníkem třetí nejvyšší německé soutěže dospěl do stadia, kdy se duel Pirátů s TecArt Black Dragons Erfurt musí uskutečnit v tréninkové hale ROCKNET ARÉNY. Tato situace klub velmi mrzí, ale jiné řešení bohužel nebylo vzhledem ke všem okolnostem možné. Následující prohlášení popisuje a vysvětluje všechny podrobnosti spojené se zmíněným duelem.

„Tým Erfurtu absolvuje v Chomutově podruhé za sebou soustředění, jehož vrcholem je přátelské utkání s A-týmem Pirátů. Vše bylo domluveno ve velkém předstihu, takže německý klub začal organizovat zájezd fanoušků, kteří dorazí do České republiky vlakem.

Když se naskytla možnost, aby sportovní fanoušci v Chomutově viděli v akci nejlepší české basketbalisty včetně hráčů ze slavné NBA, uvolnili jsme hlavní plochu ROCKNET ARÉNY a domluvili si pronájem stadionu v nedaleké Kadani. Tam bohužel pár dní před utkáním došlo k poruše, kvůli které funguje chlazení pouze na třicet procent výkonu a do soboty 27. srpna se závadu nepodaří odstranit. V Kadani se sice v omezeném režimu trénuje a hrají zápasy, ale pouze žákovských týmů. Každá úprava ledu snižuje teplotu, takže k ní dochází maximálně třikrát denně.

Zátěž střetnutí seniorských týmů s velkým počtem fanoušků by tamní led při současných teplotách nezvládl a hrozilo by hráčům zranění nebo předčasné ukončení duelu. Jakmile klub tuto informaci obdržel, začala jednání v dalších okolních městech. Podařilo domluvit s partnerským klubem v Bílině, jenže tato lokace bohužel nepřicházela v úvahu pro německou stranu.

Vlak s fanoušky totiž může na českém území zastavit jen a pouze v zastávce Kadaň – Prunéřov, kde také na fanoušky počká. Nejpozději v 18 hodin pak musí vyrazit zpět, aby se včas vrátil na německé území. Pokud by to vlak nestihl, musel by na hranicích čekat pět hodin, než by mohl pokračovat do Erfurtu.

V tu chvíli klub oslovil pořadatele turnaje v Klášterci nad Ohří, se kterým došlo k dohodě na uvolnění ledové plochy, bohužel na zimním stadion v danou dobu nebyla volná ani jedna šatna, aby se měly týmy kde převléknout. Vzhledem k tomu, že utkání nemohlo být zrušeno bez náhrady právě kvůli fanouškům Erfurtu, shodly se oba kluby na odehrání duelu v tréninkové hale s omezenou kapacitou pro fanoušky.

Náš klubu toto řešení netěší, nicméně v daný moment je jediné možné a jako jediné nemá žádné finanční důsledky ani pro jeden z klubů. Našich fanoušků si pochopitelně velmi vážíme, proto pro všechny, kteří se do tréninkové haly nedostanou, připravíme volně dostupný komentovaný internetový přenos, aby každý mohl duel sledovat z pohodlí domova.

Do tréninkové haly poskytneme vstupenky chomutovským fanouškům, kteří měli rezervovaná místa v autobusu do Kadaně a dalších několik desítek dostanou zástupci kotle, aby atmosféra byla vzhledem k počtu německých fanoušků maximálně vyvážená. Jsme si vědomi nestandardnosti tohoto postupu, ale v daný moment se nám jeví jako jediný možný, aby také náš A-tým měl během střetnutí podporu z hlediště.

Pro majitele permanentních vstupenek má klub v tuto chvíli k dispozici ještě 30 vstupenek, které si během pátku mohou rezervovat na telefonním čísle 607 232 986. Stačí poslat celé jméno a uvést sektor, řadu i sedadlo, na které je permanentní vstupenka na sezónu 2022/2023 zakoupena s tím, že každý si může rezervovat pouze dvě vstupenky na jednu permanentní vstupenku. Vstupenky na duel s Erfurtem budou rezervovány podle pořadí, v jakém přijdou údaje o držitelích permanentních vstupenek, a k vyzvednutí budou u vstupu do tréninkové haly velkými vraty ze strany od louky mezi tréninkovou halou a saunou.

Velice se omlouváme za komplikace a doufáme, že naši fanoušci pochopí, že v daný moment udělaly oba kluby řadu kompromisů, aby ani jedna strana kvůli nenadálé situaci netratila.“