Aktuální zprávy

Virtuální Piráti dohráli základní část RNM ligy! Esports berou první trofej, Academy jde do předkola

Napsal 11.07.2022 Michal Luxa
C h o m u t o v – Téměř tři měsíce trvala základní část RNM ligy a oba týmy Pirátů čekaly na její dohrání téměř tři týdny. Chomutovští si na poličku budou moci umístit první trofej, kterou zajistili hráči esport týmu. Naopak akademie míří do předkola, jelikož mezi elitní šestku ji nepustil jediný bod. Boj o play-off začne v nejbližších dnech. Budou obě mužstva mezi elitní osmičkou?

Zcela bez konkurence proletěli základní části Piráti Chomutov Esports, kteří pouze jednou ochutnali hořkost porážky, když nestačili na Engerau Pythos. Elitní chomutovské mužstvo nadělilo druhým Las Dildas dvaadvacet bodů. První trofej tak vystaví celek kolem Danka Deveriho do klubové vitríny. Ovšem největší cíl hráče Esports ještě čeká, vždyť je největším aspirantem na celkové vítězství.

„Se základní částí RNM ligy nemohu být už více spokojený, protože náš tým až na jedno utkání všechno vyhrál a jasně dominoval soutěži. Aktuálně nás čeká paly-off, v němž chceme splnit roli favorita a vyhrát. V zápasech se musíme více koncentrovat a hrát přímočařeji,“ vrací se Danko Deveri k dlouhodobé části sezony.  


Naopak z elitní šestky vypadli hráči Academy, kteří zaznamenali stejný počet bodů, jako měli Jdoucí na smrt, avšak měli méně vítězných zápasů. Soubor kolem kapitána Vojtěcha Bořuckého do posledního zápasu živil šanci na přímý postup do vyřazovacích bojů. Jenomže Evolution nestačilo na Chlastpumy, a tak Piráti spadli na sedmou pozici. V již zmíněném předkole vyzve Academy celek Engerau Pythos.

„Dlouhou dobu jsme si mysleli na přímý postup do vyřazovacích bojů, ale poslední výsledky soupeřů nás srazily na sedmé místo. Ovšem nechceme se na to vymlouvat, protože za odsunutí si můžeme sami. Nezvládli jsme několik dobře rozehraných zápasů, což nás teď ještě více mrzí,“ hodnotí vystoupení Academy asistent manažera Michal Luxa. „Kdyby nám někdo před začátkem sezony řekl, že budeme v předkole, klepeme si asi na čelo. Pro většinu týmu to byly první soutěžní zápasy, a tak jsme spokojeni. Nutno říct, že nám k výsledkům pomohl především Vojtěch Bořucký, který je neskutečným hráčem. Navíc ještě nic nebalíme a chceme postoupit dál,“ doplňuje ještě.

Pokud se podíváme na tabulku kanadského bodování, najdeme hned šest Pirátů v elitní desítce. Celou RNM ligu si totiž podmanil Marek Makovský z Esports, který nasbíral rovných sto bodů, když se dvaačtyřicetkrát zapsal mezi střelce. S pětasedmdesáti body ho následoval kapitán Academy Vojtěch Bořucký, který se prosadil jednatřicetkrát, k čemuž přidal čtyřiačtyřicet asistencí. Chomutovskou dvojici na stupních vítězů doplnil Milda Lempík, jenž se stal také nejlepším střelcem ligy. Kapitán Czech Lions zaznamenal pětačtyřicet gólů.

Celek Academy se mohl také opřít o své brankáře, jelikož na čtvrtém místě skončil Václav Procházka, jehož úspěšnost se zastavila na 83,6%. Ovšem pokud by se v tabulce nacházeli pouze brankáři, kteří odchytali alespoň deset zápasů, zvítězil by. Mezi maskovanými muži se neztratila ani nejnovější posila Esports, jelikož Maroš Kandera se ocitl na druhém místě s úspěšností zákroků 85,4%. Lépe už si počínal pouze Bertlík z týmu Jdoucí na smrt, jenž odchytal pouze dvě střetnutí.

„Chtěl bych poděkovat všem hráčům. Ať už nastupovali za Esports nebo Academy, všichni dobře reprezentovali Piráty. Dále bych chtěl poděkovat vedení klubu, které nám připravuje dobré podmínky. A v neposlední řadě všem fanouškům, kteří nás na sociálních sítích podporují. Chtěl bych všechny pozvat k vyřazovacím bojům, kde se rozhodne o případném úspěchu,“ uzavírá Danko Deveri.