Aktuální zprávy

Vánoční dárek: Petr Eret podepsal novou smlouvu. Jouza na hostování, v Ústí 29. prosince

24.12.2023 Tisková zpráva
I krátce před vánočními svátky má sportovní úsek Pirátů napilno. Pro fanoušky si přichystal pár hodin před Štědrým dnem předčasný dárek v podobě nové smlouvy, již na rok se stejně dlouhou opcí podepsal Petr Eret. Zároveň dochází rovněž k pohybu směrem z chomutovského kádru, který opět opouští Daniel Jouza, jenž míří na hostování do Děčína. Piráti se také dohodli na novém termínu Velkého severočeského derby s Ústeckým Slovanem. To se uskuteční v pátek 29. prosince od 18 hodin.

Čtyřiadvacetiletý Petr Eret momentálně okupuje třetí příčku týmového bodování a společně s Viktorem Hüblem a Jakubem Chrpou vládne chomutovským střelcům. „Pořád se jedná o mladého útočníka, který v našem dresu potvrzuje kvalitu, kvůli níž jsme ho k nám brali,“ říká Martin Pešout na adresu plzeňského rodáka, jenž doposud patnáctkrát skóroval a přidal šestnáct asistencí. „Obě strany měly zájem se domluvit a nás těší, že jsme našli společnou řeč, která vedla k podpisu smlouvy,“ doplňuje hlavní trenér a sportovní manažer Pirátů.

O dva roky mladšího Daniela Jouzu čeká v aktuálním ročníku druhé ligy angažmá ve třetím týmu z Ústeckého kraje. Sezónu rozjel v Chomutově, následně zamířil do Ústeckého Slovanu, kde v deseti startech pětkrát skóroval a přidal tři finální přihrávky. Nedávno se k Pirátům znovu připojil, ovšem nyní odchází do Děčína. „Jedná se o dokončení výměny za brankáře Petráska, jen jsme čekali, až se uzdraví Franta Lukeš,“ vysvětluje Martin Pešout směrem k útočníkovi, jenž v pirátských barvách odehrál třináct střetnutí s bilancí jednoho přesného zásahu a dvou asistencí.

Poslední předvánoční novinka už je známa několik desítek hodin. Piráti měli uzavřít zápasový program kalendářního roku v sobotu 23. prosince v Ústí nad Labem, kde se původně mělo hrát v rámci 26. kola o čtyři dny později. Události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy však duel posunuly nakonec na pátek 29. prosince od 18 hodin, takže každý chomutovský fanoušek má mezi Vánoci a příchodem nového kalendářního roku o zábavu postaráno.

×
Odehrané v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov