Mladežnický hokej

Také mládež má jasno o trenérech: Návrat Radka Šípa a kompletně nová dvojice u dorostu

Napsal 04.05.2022 Klub
C h o m u t o v - Nedlouho poté, co klub zveřejnil nové složení trenérského štábu A-týmu, mají také mládežnická mužstva Pirátů jasno o tom, kdo je v nadcházející sezóně povede. Ve srovnání s předešlým ročníkem se objevují dvě nová jména, přičemž pouze jedno je v klubu nové zcela. Z Litvínova se totiž vrací Radek Šíp, jenž se postaví právě na střídačku dorostu, z Ústí nad Labem přichází Marco Vrba.

Bylo zřejmé, že dorost bude mít po přesunu Kamila Koláčka k dospělým nového hlavního kouče, situace se nakonec vyvinula tak, že tým do 17 let vymění kompletní trenérský tým. Šéfem realizačního štábu bude Radek Šíp, jehož asistentem se stává Marco Vrba. U druhého nejstaršího celku tak nepokračuje Angel Krstev.

„Snažili jsme se s Angelem domluvit, aby v organizaci zůstal, ale nakonec se rozhodl u nás pro tuto chvíli netrénovat. Chci mu poděkovat za to, co pro klub odvedl, a věřím, že naše cesty se nerozchází nadobro,“ přibližuje šéf mládeže Petr Jíra, který poměrně rychle vyřešil trenérské složení dorostu.

„S Radkem jsem byl v kontaktu delší dobu, když se Kamil Koláček posunul k áčku, jednání se zintenzivnila a domluvili jsme se, že převezme dorost,“ říká sportovní manažer na adresu někdejšího útočníka, který v minulosti působil jako trenér u chomutovských týmů do 16 a 18 let. Jeho asistentem bude sedmadvacetiletý Marco Vrba.

„Jde o mladého trenéra, který na sobě pracuje a vzdělává se. Přichází k nám i proto, že má velkou perspektivu,“ uvádí Petr Jíra směrem k muži, který jako hráč prošel i druhou ligou, v minulé sezóně byl hlavním koučem ústeckých juniorů a v Chomutově bude rovněž hlavním trenérem třetí třídy.

U juniorů zůstává i nadále Petr Jíra, jenž to avizoval už při jmenování Kamila Koláčka šéfem střídačky A-týmu. Jeho asistentem bude nově Daniel Lehnert. V žákovských soutěžích se odděluje devátá třída, kterou bude mít i nadále v gesci Vladimír Petrovka, jemuž bude pomáhat Radek Šíp, který tak bude mít přehled o adeptech dorostu.

Podobně jako v předešlých letech i v nadcházející sezóně povedou stejné dvojice dvě žákovské třídy. David Sedláček setrvává u osmé a šesté třídy, ovšem nově bude jeho asistentem Jiří Gombár. Sedmáky a páťáky bude mít na starost Jan Minčák, jenž už pátou třídu trénoval v minulé sezóně. Jeho asistenty budou školní trenér Jaroslav Hejcman nebo člen A-týmu Josef Rindoš.

Šéfem základny a první třídy zůstává Milan Babka, který se zároveň posune s třeťáky do čtvrté třídy. Druhou třídu bude mít i nadále na povel Libor Dudek, šéfem brankářských koučů zůstává Radek Svoboda. „Některá jména ještě řešíme, ale jsem rád, že o hlavních trenérech máme jasno,“ těší Petra Jíru závěrem.