Aktuální zprávy

Stovky fanoušků vítaly Davida Kämpfa, charitativní aukce vynesla přes sto padesát tisíc

Napsal 04.06.2024 Libor Kult
První červnové pondělí patřila část areálu Kamencového jezera hokeji. V prostorách před restaurací Dřevák ukázal čerstvý mistr světa a chomutovský odchovanec David Kämpf zlatou medaili z domácího šampionátu v Praze a Ostravě nejen hokejové veřejnosti.

Možnost vidět nejcennější kov z velké světové akce na krku místního hokejisty lákala opravdu hodně. Fronta, která se vytvořila hned v úvodu akce, se téměř celou dobu nezkracovala. Aby se dostalo na všechny, došlo k prodloužení trvání setkání David Kämpfa s fanoušky o téměř celou hodinu.

„Už v průběhu akce jsme řešili, jak tak velký zájem zvládneme. Samozřejmě nás potěšilo, že dorazilo k tisícovce fanoušků, ale museli jsme se rozhodnout, jak závěr pojmeme,“ popisuje hlavní organizátor Roman Jüngling. „Nakonec jsme ve chvíli zveřejněného konce akce zavřeli bránu do areálu a nechali všechny uvnitř, aby si počkali na Davidův podpis,“ pokračuje. „Touto cestou bych chtěl Davidovi poděkovat, že vydržel o hodinu déle a ukázal, jak si místních fanoušků váží,“ dodává šéf pirátského marketingu.

Kromě šance získat originální podpisovou kartu z mistrovství světa s fotkou Davida Kämpfa se dražily vzácné hokejové artefakty, které aktuálně hráč Toronto Maple Leafs věnoval. Celková částka za deset položek se vyšplhala na 151 500 korun. Největší měrou, konkrétně 44 000 korunami, se na výsledné cifře podílela hokejka, kterou český reprezentant vystřelil poslední gól turnaje a zpečetil zisku titulu mistrů světa po čtrnácti letech.

Pomyslné stříbro získal originální zápasový dres Davida Kämpfa z jeho první štace v NHL, během níž hájil barvy Chicago Blackhawks. Tento trikot získal úspěšný dražitel za 33 000 korun. Jen o tři tisíce níže skončil dres národního týmu, v němž David Kämpf v reprezentaci během ročníku 2016/2017 debutoval.

Samotný hráč během aukce i přes podepisování částky vnímal a měl z nich radost. „Je to neuvěřitelné,“ rozplýval se David Kämpf. Polovina výtěžku aukce jde do Nadačního fondu Pirátské srdce, druhou věnují manželé Kämpfovi zatím nevybrané organizaci starající se o psy. „Chtěl bych všem, kteří akci připravili, i těm co v tak hojném počtu dorazili, poděkovat,“ uzavírá historicky první chomutovský odchovanec se seniorským hokejovým zlatem.