Aktuální zprávy

Skvělá zpráva! Hokejová dvojčata Hübl–Lukeš přidají třetí společnou sezónu v pirátském dresu

04.06.2024 Tisková zpráva
Chomutovská soupiska pro obnovenou prvoligovou premiéru se v předešlých týdnech zaplnila řadou zajímavých jmen, ovšem každého fanouška Pirátů zajímalo, zda budou v týmu pokračovat zkušení útočníci a velké hokejové osobnosti Viktor Hübl s Františkem Lukešem. Otazník se vznášel především nad chomutovským kapitánem, ovšem nyní už je jasné, že sehrané duo bude i nadále bavit fanoušky nejen pod Krušnými horami. Oba forvardi přidají minimálně ještě jednu společnou chomutovskou sezónu.

„Pro nás jde samozřejmě o výbornou zprávu, protože oba dva pořád mají na to, aby v první lize hráli pro náš tým důležitou roli,“ raduje se Martin Pešout. „Jsme rádi, že nemusíme hledat náhradní řešení a všichni klíčoví hráči z postupové sezóny u nás pokračují včetně dvou velkých osobností, které řídí kabinu a jsou pro nás trenéry velkou pomocí,“ doplňuje hlavní trenér a sportovní manažer v jedné osobě.

Oba hráči se v předchozích dvou sezónách pohybovali na špici týmové i ligové produktivity, ovšem jednačtyřicetiletý František Lukeš měl v play-off smůlu na zranění. Do postupových vyřazovacích bojů nakonec nezasáhl vůbec, nicméně na start základní části první ligy bude připraven, aby rozšířil dosavadní chomutovskou bilanci 80 startů, 29 gólů a 75 asistencí.

O čtyři roky staršímu Viktoru Hüblovi se vážnější zdravotní komplikace vyhýbaly, proto vyhrál kanadské bodování mužstva v obou druholigových základních částech i obou play-off. U chomutovského odchovance je přesné pouze číslo vstřelených gólů, kterých je aktuálně 88 včetně tří druholigových ještě z ročníku 1996/1997, kde však schází údaj o startech a asistencích.

Od koupě licence v létě 1997 nastřádal za mateřský klub 178 utkání a 216 kanadských bodů za 85 přesných zásahů a 131 přihrávek. V posledních dvou sezónách, kdy byl kapitánem mužstva, má pak bilanci 115 zápasů, 63 tref do černého a 109 asistencí. Nyní se rozhodl, že zmíněná čísle bude přece jen ještě navyšovat.

„Už jsem moc nepočítal, že ještě sezónu přidám,“ přiznává Viktor Hübl na rovinu. „Ale sezóna se povedla, splnili jsme cíl a já jsem po oslavách zjistil, že zase tak unavený a domlácený nejsem. Nějaký čas na rozmyšlenu jsem si vzal, abych si hlavu nastavil tak, že do sezóny půjdu s tím, že ji odehraju celou, pokud to zdraví dovolí,“ odmítá, že by některé delší výjezdy vynechával.

Držitel řady extraligových rekordů přidává ještě jeden důležitý dílek mozaiky, která hrála v jeho rozhodování roli. „Postoupili jsme hodně pozdě a trh byl v tu dobu už vlastně rozebraný, i proto mi Jirka Sochor hned nabídl, abych ještě pokračoval na ledě. Jak už jsem říkal, nepočítal jsem, že budu ještě hrát, ale nakonec jsem po zvážení všeho řekl, že pomůžu i v první lize,“ uzavírá Viktor Hübl.