Aktuální zprávy

První změny v kádru: Dres Pirátů už nebude oblékat sedmička hráčů

28.04.2022 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Seniorský A-tým má po postupu do druhé ligy jasno o složení trenérského štábu, nyní přichází na řadu tvorba kádru pro třetí nejvyšší soutěž. Z pohovorů s hráči, kteří pomohli druhou ligu vybojovat, vyplynulo, že sedm hokejistů v mužstvu pokračovat nebude. Tým opouští jeden brankář, tři obránci a stejný počet útočníků.

Chomutovský dres nadále nebudou oblékat Dominik Svoboda, Martin Hartman, Adam Novák, Robert Bártek, Jakub Jaroš, Petr Freiberg a Patrik Huňady. „Všem bych chtěl za celý klub poděkovat za to, co pro chomutovský hokej odvedli a že mu pomohli do druhé ligy,“ říká sportovní manažer Petr Jíra. Kluci se nám do druholigového týmu nevešli s tím, že u některých hrála velkou roli i práce, kterou nechtěli opouštět. Nicméně znovu chci říct, že si jejich pomoci velmi vážíme a všichni mají nezastupitelné místo v historii klubu,“ doplňuje šéf sportovního úseku.

Dominik Svoboda strávil v mužstvu obě sezóny v krajské lize a odchytal tři mistrovská utkání, v nichž ani jednou neprohrál, takže místní odchovanec se loučí se stoprocentní bilancí. Zkušený Martin Hartman doplnil tým krátce před startem postupové sezóny z Klášterce nad Ohří a zapadl velmi dobře. V základní části krajské ligy odehrál 14 duelů s průměrem bod na zápas, neboť pětkrát skóroval a přidal devět asistencí. Ve třech bitvách play-off jednou přihrával, v kvalifikaci ani jednou nechyběl a zapsal dvě nahrávky.

Adam Novák přišel v předčasně ukončené sezóně 2020/2021, v níž ještě stihl jeden start s bilancí gólu a dvou přihrávek. V končícím ročníku zasáhl do 23 zápasů, v nichž vstřelil dva góly a zaznamenal čtyři asistence. Robert Bártek si vybojoval místo v týmu během přípravného období a v základní části vynechal jediné střetnutí, což mu pomohlo k sedmnácti kanadským bodům (4+13) a druhému místu v kanadském bodování týmových beků. V play-off a kvalifikaci však jeho produktivita přece jen trochu klesla, neboť v osmi startech jednou skóroval a jednou přihrával.

Jednoznačně nejproduktivnějším hráčem, který mužstvo opouští, byl Patrik Huňady. Voják z povolání opanoval před rokem bodování nejkratší sezóny klubové historie (2+4) a neztratil se ani ve zvýšené konkurenci po příchodu Romana Chlouby s Milanem Kostourkem. V patnácti soubojích základní části vstřelil stejný počet gólů a přidal 21 finálních pasů, v play-off skončil se čtyřmi přesnými zásahy a osmi asistencemi jen bod za Romanem Chloubou a v kvalifikaci přidal další dvě trefy s přihrávkou. Za dva roky tak nastřádal 57 kanadských bodů.

Téměř gól na zápas vyprodukoval v základní části krajské ligy 2021/2022 také Petr Freiberg, jenž mířil přesně třináctkrát ve čtrnácti startech. V play-off přidal vysoký útočník tři góly, v kvalifikaci další dva, jimiž nasměroval Piráty k postupové výhře v Mělníku. Jakub Jaroš díky čtyřem pukům v síti Kadaně a Lovosic opanoval s Jakubem Chrpou pořadí týmových střelců sezóny 2020/2021, v postupové sezóně zatížil konta soupeřů sedmi góly v devatenácti střetnutích.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov