Preview k zápasu

Přímý souboj o průběžné třetí místo! Piráti jedou i přes virózu v týmu do Tábora

Napsal 13.12.2022 Michal Novotný
Jeden ze šlágrů pětadvacátého kola druhé ligy hostí na svém stadionu Tábor. Chomutovští tak zajíždí na led nejlépe střílejícího týmu soutěže. Bitva třetího se čtvrtým týmem tabulky skupiny Západ, které dělí jediný bod, startuje na břehu Lužnice ve středu 14. prosince od 18:00. Piráti vyrazí na jih Čech i s vědomím, že kabinou se prohnala viróza, kvůli níž v sobotu s Řisuty chyběl Michal Žižka. Nyní s ní ulehli další hráči.
PLACENÝ STREAM ZE ZÁPASU HC TÁBOR - PIRÁTI CHOMUTOV

Piráti se doma protrápili k výhře nad posledními Řisuty

Fanoušci byli určitě namlsaní z posledního vzájemného měření sil, kdy Severočeši rozdrtili tým z Řisut 13:1. Nicméně domácí představení proti stejnému soupeři rozhodně první zápas v ničem nepřipomínalo. Hosté odskočili v první třetině o dvě branky a ještě po čtyřiceti minutách vedli 4:3. Nakonec Chomutovští zápas otočili třemi brankami v poslední třetině ve svůj prospěch a zvítězili 6:4, své fanoušky ale předvedenou hrou moc nepotěšili.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC ŘISUTY 6:4 (0:2, 3:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 24. Seemann (Chlouba), 27. Hübl (Lukeš, Chrpa), 39. Lukeš (Hübl, Chrpa), 45. Havel (Hübl), 50. Mála (Hübl, Lukeš), 57. Mála (Kostourek, Koblížek) – 5. Janeček (Potěchin), 10. Pokorný (Patyk, Petráš), 26. Patyk (Janda, Řepka), 29. Janeček (Petráš).
Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 42:25.

Sestava Pirátů: Hanuljak – Váchal, Matai, Seemann, Havel, Sýkora, Poch – Chrpa, Hübl, Lukeš – Kostourek, Koblížek, Chlouba – Zajíček, Mežnar, Veselý – T. Svoboda, J. Ekrt, Mála – Vrhel.

Tábor v posledních dvou zápasech nebodoval naplno

Jihočeši v dosavadním průběhu soutěže většinou štědře nadělují. Poslední dva zápasy ale nedotáhli k vítězství za tři body a dali tak možnost Pirátům, aby se na ně dotáhli. V posledním zápase uspěli Táborští, které po odvolání Radka Bělohlava se Zdeňkem Kutlákem vedli dočasní trenéři Aleš Krátoška a Miroslav Volena, až po prodloužení na ledě Vrchlabí, když v poslední třetině ztratili dvoubodový náskok. O tom, že si bonusový bod za výhru odvezou hosté, rozhodl čtyřiadvacet vteřin před závěrečnou sirénou Jakub Matušík.

HC STADION VRCHLABÍ – HC TÁBOR 1:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Tatar (Kynčl, Kozák), 55. Bláha (Chrtek, Chalupa), 59. Duran (Bláha) – 18. Seidl (Matušík, Plášil), 28. Vlček (Hajič, Dančišin), 47. Plášil (Matušík, Endál), 65. Matušík.
Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2.

Sestava Tábora: Gába – Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž, Plášil – Zayml, Milfail, Seidl, Bárta, Matušík, Endál, Duda, Šulek, Severa, Zíb, Vlček, Dančišin, Hajič.

Postavení obou soupeřů v tabulce skupiny Západ

TáborChomutov
3. místo (52 bodů)pozice4. místo (51 bodů)
136:66skóre131:77
16-2-0-6bilance16-1-1-6

V jedenáctém kole rozhodli Chomutovští o svém vítězství ve třetí třetině

V gólově divokém zápase, kdy se do hry dostali všichni čtyři brankáři, Piráti napřed dotahovali dvoubrankový náskok. Do konce první třetiny skóre dokonce otočili. Oproti tomu v té druhé vedení opět ztratili a do závěrečné části se šlo za vyrovnaného stavu. Ve třetím dějství se už ale trefili jen dva domácí střelci a to byl nakonec klíč k chomutovskému vítězství 7:5. Hattrick a přihrávku zaznamenal Roman Chlouba.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC TÁBOR 7:5 (4:3, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Chlouba, 8. Chlouba (Koblížek), 11. Matai (Lukeš, Hübl), 19. Koblížek (Havel, Chlouba), 34. Hübl, 46. Kostourek (Mála, Havel), 53. Chlouba (Hübl, Charousek) – 5. Černý (Severa, Hajič), 5. Milfait (Šulek), 10. Hajič (Hubata, Severa), 26. Hajič, 26. Šulek.
Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Střely na branku: 43:37.

Sestava Pirátů: Hanuljak (26. Běhula) – Charousek, Matai, Havel, Váchal, M. Žižka, Seemann – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Koblížek, Zajíček, Kostourek, Mežnar, Mála.

Sestava Tábora: Gába (21. Dvořák) – Plašil, Hubata, Černý, Zíb, Suchánek, Vala, Kříž, Hajič – Chocholoušek, Šulek, Dančišin, Matušík, Zayml, Milfait, Severa, Bárta, Vlček, Seidl.

Jak si stojí Piráti v osobních statistikách?

V aktuální sezóně gólmani v Chomutově neprokazují takovou formu jako v sezóně minulé, nicméně aktuálně nejlepší čísla má stále matador Miroslav Hanuljak s průměrem lehce přes tři inkasované branky na zápas. Nejproduktivnějším obráncem týmu je Jakub Matai s dvaceti kanadskými body za deset branek a deset asistencí. Pozici nejproduktivnějšího útočníka si vzal zpět Viktor Hübl, který už nasbíral devětatřicet bodů za dvanáct gólů a sedmadvacet přihrávek.

brankář obránceútočník

Miroslav Hanuljak

Jakub Matai

Viktor Hübl
531 odch. minut20 (10+10)39 (12+27)
3,05 gólu/zápas14tr. minut28 tr. minut

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov