Mladežnický hokej

Piráti získali dvacet výstrojí pro nejmenší díky Davidu Kämpfovi a programu NHLPA Goals & Dreams

13.08.2023 Tisková zpráva
Během první přestávky úvodního domácího utkání A-týmu sezóny 2023/2024 s pražskou Slavií došlo k oficiálnímu předání dvaceti hokejových výstrojí, které nejmenšímu pirátskému potěru zajistil odchovanec David Kämpf z programu Goals & Dreams, prostřednictvím něhož pomáhá NHLPA hokejovým talentům po celém světě.

Je dobře známo, že Piráti půjčují začínajícím hokejistům výstroje, aby si nejrychlejší kolektivní hru světa mohl vyzkoušet opravdu každý. A právě na tento účel poputuje i dar, který klub získal díky Davidu Kämpfovi, jenž v barvách Chicaga a Toronta odehrál už 399 zápasů NHL a přidal 27 bitev ve Stanleyově poháru, a programu hráčské asociace NHL Goals & Dreams.

„Velmi si téhle podpory od Davida a hráčské asociace vážíme,“ děkuje předseda klubu Daniel Badinka, který si všiml, že NHLPA poskytuje výstroje klubům hráčů, kteří v zámořské soutěži působí. „Oslovili jsme Davida, který o programu také věděl a rozběhl potřebné procesy,“ popisuje první muž zapsaného spolku. „Věřím, že dar přispěje k tomu, abychom i nadále vychovávali hráče, kteří to dotáhnou až do nejslavnější soutěže světa,“ doplňuje jedním dechem.

Od úplně prvních krůčků se v Chomutově odrazil do NHL kromě již zmíněného Davida Kämpfa ještě Jakub Lauko, přímo od Pirátů odešli do některé z organizací NHL ještě kadaňský odchovanec Ondřej Kaše a písecký rodák Jan Rutta. David Kaše to vzal přes švédskou Moru a další kadaňský odchovanec Jiří Kulich přes Karlovy Vary.

„Když jsem si programu Goals & Dreams všiml a zástupci klubu mě oslovili, říkal jsem si, že je to super možnost vrátit něco klubu, který mě vychoval a který pořád sleduji,“ přibližuje David Kämpf. „Je super, že vyšlo dvacet výstrojí pro děti a já jsem mohl takhle pomoct,“ libuje si útočník, který nedávno podepsal s Torontem novou čtyřletou smlouvu a jenž se s malými hokejisty setkal i mimo samotné předání výstrojí během pirátských kempů či v rámci speciálního focení u příležitosti daru od NHLPA.