Aktuální zprávy

Piráti začnou proti posledním dvěma vítězům základní části, krajské derby ve 12. kole

Napsal 04.06.2024 Libor Kult
Základní část první ligy už zná rozlosování dlouhodobé části, v níž se všechny týmy utkají s ostatními soupeři dvakrát doma a dvakrát venku. Dvaapadesát kol je rozprostřeno do více než pěti měsíců od poloviny září do prvního březnového dne. Piráti vyjedou k obnovené prvoligové premiéře do Ostravy, kde nocovali během druholigového finále s Havířovem a kde v sobotu 14. září vyzvou posledního vítěze základní části z Poruby.

Úvodní domácí duel sehrají svěřenci Martina Pešouta ve středu 18. září, kdy přijede do ROCKNET ARÉNY vítěz základní části ročníku 2022/2023 z Třebíče. Stejně jako v předešlých letech bude úvodní buly vhozeno v 17 hodin a 30 minut. „V rámci marketingu jsme se poměrně rychle a jednomyslně shodli, že ponecháme dlouhé roky zavedený začátek utkání, pokud nenastanou nějaké výjimečné okolnosti,“ prozrazuje tiskový mluvčí Libor Kult.

Po prvním soutěžním bratrském souboji Tadeáše a Matyáše Svobodových vyrazí Piráti do Zlína, následně před svými fanoušky přivítají Přerov. „Začátek nemáme úplně jednoduchý, ale aspoň nás prověří,“ komentuje los prvních čtyř kol hlavní kouč Martin Pešout s tím, že původní rozpis může doznat změn.

Na úřadující šampiony první ligy ze Vsetína narazí Chomutovští v rámci desátého kola, v jehož rámci ve středu 9. října odcestují na Valašsko. O týden později dojde v litoměřické Kalich aréně na úvodní bitvu dvou zástupců Ústeckého kraje. Zahajovací čtvrtinu zakončí Piráti v sobotu 19. října doma s Prostějovem.

Během základní části jsou zápasy sedmkrát naplánovány na pondělí, na konci roku mezi vánočními svátky a oslavami nového letopočtu sehraje tým zpod vrcholků Krušných hor dvě střetnutí. Jak už bylo zmíněno, dlouhodobá fáze skončí 1. března 2025. Prvních šest týmů tabulky postoupí přímo do čtvrtfinále, další čtyři budou v předkole bojovat o dvě volná místa mezi osmičkou nejlepších. Čtrnáctý celek sestoupí do druhé ligy.

KOMPLETNÍ ROZPIS PIRÁTŮ V ZÁKLADNÍ ČÁSTI PRVNÍ LIGY