Mladežnický hokej

Osmička narazila a sedmička dosud suverénní. Mladší žáci jedou dál

Napsala 30.12.2022 Kateřina Kundertová
Než se sezóna přehoupne do kalendářního roku 2023, zmapujeme si dosavadní průběh žákovských soutěží a výkony mladých Pirátů. Osmička se zatím marně pere v lepší nadstavbě a sedmička po suverénní základní části zamíří dál. Šestka pokračuje v jedné tabulce a pětka sehraje v novém roce pohár.

Osmá třída zahájila náročnou nadstavbu bez výhry

Osmáci v základní části odehráli čtrnáct zápasů, pouze třikrát prohráli, a získali tak dvaadvacet bodů stejně jako první Litvínov a druhé Karlovy Vary. Všichni zmínění tak postoupili do nadstavbové skupiny, do které dále připadly Sparta, Liberec a Mladá Boleslav.

Mezi kvalitnějšími celky už se mladým Pirátům v závěru kalendářního roku tolik nevedlo, a to možná i protože vypomáhali v deváté třídě zdecimované nemocemi a zraněními. V pěti nadstavbových zápasech nebodovali.

    ROZPIS ŽÁKŮ NA LEDEN:

    sobota 7. ledna 2023
    8. třída: HC Litvínov –Chomutov
    7. třída: Chomutov – Mariánské Lázně
    5. třída: Bílina – Chomutov

    středa 11. ledna 2023
    6. třída: Ústí n/L – Chomutov

    sobota 14. ledna 2023
    8. třída: Chomutov – Mladá Boleslav
    7. třída: Chomutov – Litvínov
    6. třída: Chomutov – Litvínov
    5. třída: Chomutov – Teplice

    neděle 15. ledna 2023
    8. třída: Sparta – Chomutov
    7. třída: Děčín – Chomutov

    sobota 21. ledna 2023
    5. třída: Děčín – Chomutov

    sobota 28. ledna 2023
    8. třída: Chomutov – Karlovy Vary
    7. třída: Chomutov – Roudnice n/L
    6. třída: Chomutov – Sokolov
    5. třída: Chomutov – Roudnice n/L

V úvodu ligy mužstvo táhlo duo Jiří Gombár – Adam Konvalinka, které v další fázi ročníku nahradili Ivan Snopek, Adam Falis a Šimon Vavřík.

Sedmá třída byla suverénní. Bude pokračovat ve stejném duchu? 

Sedmička uzavřela základní část teprve krátce před Vánoci, během kterých se hřála na první místě, i když v posledním odehraném duelu těsně nestačila na Ústí nad Labem. Chomutovští během osmnácti kol posbírali jednatřicet bodů a na druhý Litvínov si vybudovali pohodlný sedmibodový náskok.

V nadstavbě, která začíná v úvodu ledna roku 2023, se Piráti nově potkají s kláštereckými Tygry, Kadaní, Tachovem a Mariánskými Lázněmi.

Týmový výkon vynesl do čela bodování celé skupiny trio Pirátů. Lukáš Jansa posbíral tři a půl bodu na utkání, těsně za ním skončili s více než padesáti kanadskými body Alexandr Moskvitin a Daniel Šabaka.

Šestá třída hájí střed tabulky

Šesťáci kvůli odkladům na začátku prosince zvládli pouze šestnáct zápasů, v nichž posbírali devatenáct bodů a vydobyli si čtvrté místo se shodným počtem bodů jako ústecký Slovan. Ve stejné skupině budou svěřenci Davida Sedláčka pokračovat i v dalším průběhu ročníku, kdy především Tobiáš Dvořák může dál bojovat o krále produktivity.

Páťáci uzavřeli základní část na sedmé pozici

Pátá třída před vánočními svátky dohrála základní část, kterou uzavřela na sedmém místě s bilancí osmi výher, pěti remíz a sedmi porážek. V novém roce mladší žáci sehrají O pohár předsedy krajského výkonného výboru Ústeckého kraje o devíti kolech.

Všechny novinky z mládežnického hokeje sledujte na facebookové stránce Pirátské naděje.