JUNIOŘI - článek

„Není konec, jsou potřeba tři vítězství,“ upozorňuje Aleš Bár. Ve čtvrtek na juniory

Napsala 29.03.2023 Kateřina Kundertová
Chomutovští na jihu Čech neuspěli, odjeli bez bodu a s celkovým skóre 3:12, když dva góly obstaral Aleš Bár. Semifinálová série ligy juniorů se přesouvá do ROCKNET ARÉNY s mečboly pro Motor, který Piráti přivítají ve čtvrtek 30. března od 13:00.

Piráti se z Českých Budějovic vrátili s prázdnou, když oba dosavadní duely semifinále prohráli a doma budou odvracet ukončení sezóny. „Vstup do semifinále se nám vůbec nepovedl, ale pořád není konec a v play-off je všechno možné,“ říká Aleš Bár.

Motor si v úvodním duelu během dvou třetin vypracoval třígólové vedení a na druhý pokus to stihl už během dvanácti minut, takže Chomutovští v obou případech museli dotahovat, což se jim nepovedlo. „Myslím, že v obou zápasech rozhodl už začátek, kdy jsme inkasovali jako první,“ připouští.

„Oba zápasy probíhaly dost podobně, od začátku jsme prohrávali a pak už jsme se jen snažili dohnat soupeře,“ doplňuje devatenáctiletý útočník, jenž připouští převahu jihočeského favorita na postup. „Nehrálo se na jednu bránu. I když měli Budějovičtí více šancí, hra se rychle přesouvala po celém hřišti.“

Piráty zatím v jediném domácím duelu play-off přišlo do ROCKNET ARÉNY podpořit 350 diváků. V Českých Budějovicích měli tamní mladíci podporu ještě vyšší, a to v počtu 388 a 585 fanoušků, což Chomutovským příliš nepřidalo. „Hrálo to roli. Když za vám stojí spousta lidí a věří vám, hraje se lépe,“ přiznává Aleš Bár.

Kabinou Severočechů se mezi sériemi prohnala viróza, kvůli které museli trenéři Daniel Lehnert a Marco Vrba sáhnout do sestavy. Nejzásadnější byla absence Šimona Kloboučka, nejproduktivnějšího Piráta play-off. „Zápasy jsme nezvládli a sestava jako taková na to vliv neměla,“ upozorňuje mladý forvard, jemuž se bacil také nevyhnul. „Také nejsem úplně stoprocentní, ale nic hrozného jsem neprodělal,“ doplňuje.

Aleš Bár ve vyřazovacích bojích na gól čekal, a to až do samotného závěru druhého semifinále, kdy se v rozmezí přibližně dvou minuty prosadil dvakrát. „V prvním případě jsem stál na správném místě a v druhém jsem dostal od Pepy Pocha krásnou přihrávku. Určitě bych byl rád, kdybych tak pokračoval v dalších zápasech,“ přeje si.

Série se za stavu 2:0 pro Motor přesouvá pod vrcholky Krušných hor, kde budou Piráti odvracet vyřazení a konec sezóny. „Určitě to bude psychicky náročné, ale všichni víme, že k postupu jsou potřeba tři vítězství.“

A chomutovští mladíci ho určitě nedají zadarmo. „Musíme hrát, co umíme,“ uvádí. A za podpory to půjde o poznání lépe! „Chtěl bych vzkázat fanouškům, aby se nenechali odradit a přišli. Budeme vděční za každého, kdo nás přijde podpořit,“ uzavírá s prosbou Aleš Bár.

    3. semifinále | Chomutov vs. České Budějovice | čtvrtek 30. března 2023 13:00 | hala A
×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov