Mladežnický hokej

Mládežnický víkend: Double ze Sokolova v podání dorostu a juniorů. Stříbro pro devítku

Napsala 21.08.2023 Kateřina Kundertová
Chomutovská mládež si užila opravdu výborný víkend, jelikož dorostenci a junioři na jednodenních turnajích v Sokolově vyhráli zlaté medaile a devátá třída v Táboře urvala stříbro. Individuální ocenění si napříč kategoriemi odnesli Jaroslav Pospíšil a brankář Jakub Chalupský.

Turnaje v Sokolově pro kategorie juniorů a dorostu se zúčastnily v obou případech čtyři kluby, které se utkaly každý s každým v zápasech hraných na 2 × 20 minut hrubého času. Oba poločasy se počítaly a následně bodovaly jako samostatný zápas – výhra za tři body a remíza za bod.

Dorostenci si bez porážky dokráčeli pro zlato

Piráti začali v Sokolově jasnou jízdou proti Drážďanům, které vynulovali třemi a následně šesti góly, o které se z jedné třetiny postaral Filip Havlíček. Čisté konto získal Daniel Civiš.

V podobném duchu pokračovali i proti domácímu Baníku, i když výsledky byly vyrovnanější. První poločas rozhodli v podstatě dva muži – Lukáš Geist vychytal nulu a dvě trefy obstaral Šimon Kříž.

Na závěr Chomutovští opět narazili na dorosteneckou zálohu karlovarské Energie, se kterou tentokrát remizoval 2:2 a bezbrankově.

Piráti odešli se čtrnácti body a prvním místem před druhou Energií s deseti body, bronz si odvezl německý celek a na nepopulárním čtvrtém místě skončili domácí černožlutí.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Filip Havlíček a pozici nejlepšího střelce si vystřílel obránce Šimon Kříž.

Junioři v česko-německé konkurenci dokončili zlatý double

Junioři vstoupili do turnaje proti domácímu celku, se kterým si body rovnoměrně rozdělili, když ve druhém poločase přispěl David Štěrba čistým kontem.

Poté přišli na řadu němečtí soupeři: Piráti po remízovém poločase s Drážďany strhli ten následující na svou stranu díky proměněnému trestnému střílení v podání Davida Grosskopfa. V posledním duelu Benjamin Vavřena neinkasoval a o jediný gól se postaral Jan Rindoš, takže Chomutovští zapsali čtyři body.

Ty jim stačily, aby turnaj v Sokolově ovládli! Na druhém místě skončil Sokolov, bronz připadl Drážďanům a čtvrtá pozice zbyla na Řezno. Nejlepším hráčem týmu byl vyhlášen Jaroslav Pospíšil.

Devátá třída získala v Táboře stříbro

V Táboře se týmy potkaly každý s každým v zápasech hraných na 2 × 25 minut čistého času a 5 minut prodloužení tři na tři za jakéhokoliv stavu a v celé délce (v případě nerozhodného stavu v prodloužení následovaly tři nájezdy). Každá polovina hrací doby se obodovala zvlášť – výhra tři body, remíza znamenala pro oba celky bod. Výhra v prodloužení (nájezdech) byla za další bod.

Piráti vstoupili do turnaje na jihu Čech proti pozdějším vítězům z Písku, s nimiž si poločasy rozdělili rovnoměrně po výsledcích 3:1. Prodloužení a bonusový bod vzali Králové. Sobotní program uzavřeli remízami s Havlíčkovým Brodem a získanými nájezdy s tím rozdílovým pro Ivana Snopka.

Neděle na minulém turnaji chomutovským mladíkům nevyšla, což se nyní neopakovala – naopak. Piráti ze dvou zápasů přišli o jediný bod, když po vyhrané základní hrací době prohráli nájezdy proti Táboru. V závěru rozstříleli nakonec poslední rakouský Linec.

Za Krály s Chomutovem skončili Kohouti a Havlíčkův Brod. Nejlepším gólmanem turnaje byl vyhlášen Jakub Chalupský.

TOPfoto: Jakub Knap.