Mladežnický hokej

Mládežnické turnaje: Devítka nezvládla neděli, dorost doma trápila koncovka

Napsala 15.08.2023 Kateřina Kundertová
Minulý víkend byly na programu mládežnické turnaje – dorostenci na domácím klání urvali třetí místo a devátá třída v Mladé Boleslavi po povedeném začátku skončila pátá kvůli nedělním výsledkům.

Dorostenecký turnaj v Chomutově

Chomutovští dorostenci odehráli ještě před odjezdem na dovolenou pár utkání s karlovarskou Energií, která v ROCKNET ARÉNĚ trénovala, ale až domácím turnajem odpálili tu pravou zápasovou přípravu před nadcházejícím ročníkem.

Piráti otevřeli jednodenní akci vyrovnanou partií s kladenskými Rytíři, kteří vyhráli gólem třicet vteřin před koncem. Ve druhém a třetím utkání nastoupila záloha karlovarských dorostenců, která nejprve jasně podlehla německému soupeři a následně nestačila ani na Rytíře.

V posledním duelu se domácí hráči nevyrovnali důrazem Orlům a podruhé se neprosadili. Před vzájemným zápasem Kladno vs. Mannheim měly oba celky na kontě dvě vítězství, tuto bilanci si vylepšili hráči z německé akademie.

Skupinu mělo uzavřít střetnutí Pirátů s Energií, jenomže jakákoliv dělba bodů už by tabulku neovlivnila, tak si to soupeři rovnou rozdali o třetí místo v zápase hraném na 3 × 20 minut. Domácí tak po jasném vítězství skončili třetí. Ve finále Rytíři oplatili Jungadleru prohru a z Podkrušnohoří si odvezli celkový triumf. 

Zápasy na turnaji:

Chomutov – Kladno 0:1 | Branky a nahrávky: Valuš (Pytlík, Beran).

Karlovy Vary – Mannheim 1:3 | Branky a nahrávky: Pech – Werle, Permitin (Struck, Armstrong), Werle (Wischnenko).

Kladno – Karlovy Vary 8:1 | Branky a nahrávky: Rambousek (Polášek), Novák, Kozák (Borkovec), Topol (Kozák), Trojna (Rambousek), Halfar (Novák), Burger (Topol), Halfar – Krček.

Mannheim – Chomutov 4:0 | Branky a nahrávky: Werle (Root), Armstrong, Struck (Permitin, Kettler), Penkin (Root, Bicker).

Mannheim – Kladno 4:2 | Branky a nahrávky: Komirist (Root), Penkin (Pellizzari, Wischnenko), Penkin (Pellizzari), Permitin – Pytlík (Valuš), Kulich.

Chomutov – Karlovy Vary 5:1 | Branky a nahrávky: Beran, Kharboutli (Vaněk), Beran, Nastoupil (Havlíček), Procházka (Chládek) – Zolnaj (Franc).

Finále: Mannheim – Kladno 2:3 | Branky a nahrávky: Arzt (Wischenko), Michel (Hartmann) – Topol, Pytlík, Pytlík (Beran).

Sestavy týmů:

Chomutov: Geist, Civiš – Kříž, Malcovský, Heller, Pokorný, Hynek, Procházka, Sinkule, Matýšek – Nastoupil, Chládek, Havlíček, Vaněk, Kharboutli, Jáchym, D. Beran, Mičík, Karjakin, Mareš, Horák, Váňa.

Kladno: Šrámek, Voráček – Borkovec, Dörfl, Buďa, Háž, Hausner, Mahovský, Štefík, Müller, Špacír – Beran, Burger, Halfar, Klempíř, Kozák, Krytinář, Kulich, Novák, Rambousek, Pěch, Polášek, Pytlík, Topol, Trojna, Valuš.

Karlovy Vary: Kašpar, Kříž – Štaif, Bauer, Nešvera, Pavlis, Postl, Schrottenbaum, Köhler, Hirth, Benda, Břečka, Franc, Hanek, Krček, Pech, Piatkowski, Uxa, Zolnaj, Hamáček, Lisý.

Mannheim: Saffran, Hennig, Bucksch – Bicker, Kühner, Armstrong, Struck, Permitin, Kettler, Kohans, Arzt, Penkin, Segeth, Wischnenko, Pellizzari, Hartmann, Michel, Komirist, Komirist, Korobkin, Fomenko, Root, Werle.

Turnaj devátých tříd v Mladé Boleslavi

Devítka vstoupila do dvoudenního turnaje v Mladé Boleslavi dvěma výhrami, když přetlačila Jihlavu po prodloužení, které rozhodl Tobiáš Heřman, a následně zvládla i devítigólovou přestřelku s českobudějovickým Motorem.

Druhý den už tak vydařený nebyl, což možná zapříčinilo ztracené utkání s Mladou Boleslaví. Piráti vedli po třiceti minutách hry o dva góly, ale náskok v závěru ztratili a prohráli.

V dalším utkání bohatém na góly se došlo až do prodloužení, ve kterém strhl vítězství na svou stranu Přerov. Přestože se chomutovských deváťákům proti Litvínovu dařilo, tentokrát prohráli nejtěsnějším možným poměrem.

Střelecky táhli mužstvo čtyřgólový Michal Witoš a se třemi zásahy Jiří Gombár, kotouče rozdával Ondřej Krejčík. V brankovišti se střídali Michal Mitev a Simon Pešout.

Zápasy Chomutova:

Piráti – Jihlava 3:2 po nájezdech
Góly Chomutova: Hartman (Dvořák), Witoš (Krejčík), rozhodující nájezd Heřman.

Piráti – České Budějovice 5:4
Góly Chomutova: Gombár (Krejčík), Witoš (Řepka), Gombár, Jíra (Sojčík), Dvořák (Heřman).

Piráti – Mladá Boleslav 2:4
Góly Chomutova: Witoš (Gombár, Falis), Witoš (Konvalinka).

Piráti – Přerov 5:6 po nájezdech
Góly Chomutova: Heřman, Snopek, Hartman (Dvořák), Sojčík (Hrebinec), Gombár (Krejčík).

Piráti – Litvínov 0:1

Sestava Pirátů: Mitev, Pešout – Witoš, Gombár, Krejčík, Falis, Konvalinka, Hartman, Jan Dvořák, Heřman, Beneš, Tobiáš Dvořák, Jíra, Sojčík, Snopek, Řepka, Rabas, Hrebinec.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov