Aktuální zprávy

Mistr světa doma! David Kämpf ukáže světové zlato v pondělí před restaurací Dřevák

Napsal 30.05.2024 Klub
Cestu české hokejové reprezentace domácím světovým šampionátem v Praze a Ostravě hltala celá republika, která po finále se Švýcarskem vybuchla nadšením. Pro chomutovský hokej se navíc jednalo o historický milník, neboť vůbec poprvé byl v sestavě zlatého týmu hráč, který s hokejem pod Krušnými horami začínal – David Kämpf. Současný útočník Toronto Maple Leafs se v pondělí 3. června od 15 hodin setká s fanoušky v areálu Kamencového jezera u restaurace Dřevák.

„Naše marketingové oddělení kontaktovalo přímo Davida Kämpfa, abychom ve spolupráci s městem uspořádali přímo tady v Chomutově, kde udělal první krůčky na ledě, oslavu úspěchu, na který díky své práci dosáhl,“ přibližuje předseda klubu Daniel Badinka.

„Zároveň Davida vnímáme jako velký vzor pro všechny naše mladé hráče. Ukázal, že cesta na úplný vrchol vede odkudkoliv, když dotyčný tvrdě pracuje nejen v rámci klubu. Rádi bychom nejen našim žákům umožnili setkání s Davidem,“ doplňuje první muž zapsaného spolku.

Jednoho mistra světa už chomutovský klub k hokeji přivedl a vychoval. Obránce David Hájek se na přelomu let 1999 a 2000 podílel na historicky prvním českém zlatu z mistrovství světa dvacetiletých. Jedná se o vrcholný turnaje nejstarší mládežnické kategorie, po němž hráči definitivně přechází do seniorského hokeje.

Chomutovská stopa na aktuálním šampionátu dospělých je však mnohem výraznější. Za místní A-tým nastoupili další tři hráči a jeden z trenérů. Kadaňský rodák Ondřej Kaše a písecký odchovanec Jan Rutta prošli podobně jako David Kämpf zdejší mládeží, Roman Červenka vyhrál v dresu Pirátů kanadské bodování základní části extraligy 2015/2016.

U všech zmíněných podobně jako u současného hlavního kouče národního týmu Radima Rulíka, jenž vedl chomutovské áčko v sezóně 2009/2010, se jedná o relativně nedávnou klubovou historii. To u Jiřího Kalouse je potřeba jít hlouběji do minulosti, neboť chomutovský rodák odehrál na místní A-tým dvě sezóny v letech 1982 až 1984. Podle dobových záznamů v prvním ročníku jako obránce vstřelil dva góly, ve druhé sezóně už nastupoval jako útočník a jeho čtyři přesné zásahy byly na odvrácení sestupu z druhé nejvyšší soutěže málo.

Pokud stále řešíte, jak naložit s pondělním odpolednem a fandíte hokeji, určitě byste v areálu Kamencového jezera u restaurace Dřevák neměli chybět. Můžete tam Davidu Kämpfovi poděkovat a pogratulovat stejně jako to udělají zástupci Pirátů i vedení města.