Mladežnický hokej

Letní program od Piráti Development nabídl spoustu zážitků desítkám hokejistů

Napsala 01.08.2023 Kateřina Kundertová
V rámci projektu Piráti Development připravil klub pro mládé hokejisty během léta nekonečný program, který odstartoval sérií turnajů, pokračoval přes příměstské tábory až ke kempu. Kromě řady trenérů a organizačních pracovníků se zapojili i chomutovští odchovanci z extraligy a NHL.

V závěru května a během celého června probíhaly o víkendech turnaje Jarní ligy, během které šest set hráčů z kategorií U8 až U15 odehrálo takřka dvě stě zápasů. Více si můžete přečíst zde.

Na začátku července se sešla první parta, která během kempu trénovala na ledě malé haly, užívala si teplého počasí na Kamencovém jezeře, k fázím na suchu využívala workoutové hřiště za arénou a užila si přítomnosti Jakuba Lauka. 



Sotva jedna akce skončila, od 10. července se rozjely tři po sobě jdoucí turnusy příměstského tábora. Mladí hokejisté kromě tréninků na ledě BENDERS ARENY ve Vrskmani měli v plánu i další zajímavé aktivity, když jezdili na kole, otužovali se na koupališti, hráli míčové sporty a učili se kompenzační cvičení. 

Klíčovou postavou příměstských táborů byl kouč Jan Minčák, jemuž s tréninky pomáhali bratrské dvojice – Adam a Michal Žižkovi, Jan a Josef Rindošovi. Program jednoho odpoledne zpestřili odchovanci Jakub Lauko hrající NHL a obránce Denis Zeman, jenž v extralize hájí barvy Litvínova.

V závěru července proběhl další pirátský kemp, který nabídl opět bohatý program. Početná skupina hráčů žákovského věku využívala pro tréninky většinu prostorů, které ROCKNET ARÉNA nabízí – od ledových ploch, přes tělocvičnu a posilovnu až po chodby s nářadím pro cvičení.

Pro míčové hry a suché tréninky výborně posloužila hala při chomutovském gymnáziu a regeneraci zábavnou formou obstaral Aquasvět. Bonusem v závěru akce byla návštěva Davida Kämpfa, jenž vedl jedno stanoviště na ledě, rozdával rady i úsměvy a s každým se vyfotil.

Na programu kempu se kromě chomutovských koučů v čele s Petrem Jírou podílel i kondiční trenér Martin Iterský z extraligových Karlových Varů a zmínit si zaslouží i Daniel Lehnert, jenž si připravil řadu fyzio cvičení. 

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov