This text will be replaced


Aktuální zprávy

Klub zakládá Nadační fond Pirátské srdce, jako první pomůže Tomášovi Orlovi

Napsal 25.03.2022 Klub
C h o m u t o v - Piráti v minulosti několikrát pomohli svým fanouškům, nebo vybraným jedincům i mimo hokej v těžké životní situaci. Akce s charitativním podtextem budou mít nyní pojítko, neboť všechny už půjdou přes nově založený Nadační fond Pirátské srdce, jehož úkolem bude pomoc členům pirátské hokejové rodiny. Prvním příjemcem bude fanoušek Tomáš Orel.

Nadační fond vzniká podle jednoho ze členů jeho správní rady také v reakci na pomoc fanoušků, kteří se podíleli na záchraně klubu po pádu do krajské ligy. „Od začátku jsme řešili, že jednou se směr pomoci musí obrátit,“ vysvětluje Roman Jüngling hlavní myšlenku vedoucí ke vzniku nadačního fondu.

Ten nese název, jenž mu propůjčil oficiální fanklub Pirátů, což umožnili jeho představitelé poté, co zapsaný spolek Pirátské srdce utlumil činnost. „Domluvili jsme se s představiteli Pirátského srdce na možnosti využít pojmenování Pirátské srdce pro potřeby nadačního fondu, za což jim patří poděkování,“ přibližuje jeden ze tří členů správní rady, v níž figurují rovněž jména předsedy klubu Daniela Badinky a místopředsedy Jiřího Sochora.

Dozorčí radu pak tvoří druhý z místopředsedů Jaroslav Procházka, fanoušek Matěj Pavlásek, který stojí za iniciativou My jsme hokejové město, a Lucie Kučerová. Prvním krokem bude převod částky 25 000 korun ze sbírkového účtu Patriot Pirátů Chomutov, postupně se zapojí partneři klubu, klub jako takový a přispívat budou moci rovněž fanoušci. „Výtěžek některých aukcí půjde přímo na účet nadačního fondu, od příští sezóny se budeme bavit také o pravidelném příspěvku za každý vstřelený gól našeho áčka,“ naznačuje Roman Jüngling.

Lidé z Nadačního fondu Pirátské srdce vybrali za prvního příjemce Tomáše Orla, jenž trpí spastickou kvadruparézou, což je nejtěžší ze spastických forem dětské mozkové obrny. Přes hodně vážnou diagnózu Tomáš nevynechá žádné hokejové utkání, na které může jít, takže úvodní buly duelu s Mělníkem pro něj bude velkým zážitkem. „Rodina potřebuje nové speciální auto, ve kterém by Tomáš mohl jezdit i se speciálním vozíkem. Věřím, že všichni společně Tomášovi pomůžeme, aby měla jeho rodina o trochu jednodušší cestování,“ uzavírá mimo jiné i režisér videokostky.

Účet Nadačního fondu Pirátské srdce: 123-4685070287/0100

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov