Aktuální zprávy

Jakub Šarlinger a Tomáš Klapka do finále nezasáhnou, oba ukončili kariéru

03.03.2022 Tisková zpráva
C h o m u t o v - V play-off ještě nenastoupili a už také nenastoupí. Obránce Tomáš Klapka a útočník Jakub Šarlinger se rozhodli ukončit aktivní kariéru a věnovat se práci či škole, byť druhý jmenovaný v budoucnu připouští návrat k nejrychlejší kolektivní hře světa.

Oba začali za chomutovské áčko hrát v aktuálním ročníku a odehráli několik střetnutí základní části. Tomáš Klapka naskočil do čtrnácti duelů, v nichž přihrál na čtyři góly, Jakub Šarlinger v šesti utkáních jednou skóroval a přidal dvě přihrávky. „Za klub bych chtěl oběma poděkovat za služby, které mu odvedli, a popřát jim hodně štěstí v dalším životě bez hokeje,“ říká tiskový mluvčí Libor Kult.

Důvody k ukončení kariéry se u obou zmíněných na první pohled liší, ovšem při podrobnějším zamyšlení jsou vlastně obdobné. „Maturuju, takže musím chodit do školy a učit se na maturitu,“ vysvětluje Tomáš Klapka, který studuje podnikatelskou nástavbu střední gastronomické a hotelové školy a čas mu bralo cestování na trase Praha–Chomutov.

„Přemýšlel jsem o konci s hokejem už delší dobu,“ vysvětluje Jakub Šarlinger. „Konečně jsem si dokázal přiznat, že hokejem už se živit nebudu. Usoudil jsem, že je čas přemýšlet do budoucna, soustředit se na práci, osamostatnit se a začít novou etapu života bez hokeje. Dám si od hokeje pauzu a možná se k němu časem vrátím,“ nechává chomutovský odchovanec nahlédnout do svých myšlenkových pochodů.

Právě proto, že v Chomutově hokejově vyrostl, váží si šance, kterou v probíhající sezóně dostal. „Byla pro mě čest zahrát si před domácími fanoušky i se spoluhráči, které jsme jako malý obdivoval,“ vyznává se. „Chtěl bych poděkovat celé organizaci Pirátů Chomutov za šanci a popřát jim, ať se jim podaří Chomutov dostat zpátky, kam patří,“ uzavírá Jakub Šarlinger.