Aktuální zprávy

I druhý „fotbalový“ projekt nadačního fondu vynesl přes sto tisíc, dostane je Standa Hrzina

Napsal 16.07.2023 Klub
Znovu po roce pomáhal Nadační fond Pirátské srdce prostřednictvím fotbalových utkání. Stejně jako před dvanácti měsíci projekt zahrnoval dvě akce. Derby se nedalekým Litvínovem a charitativní turnaj v areálu AFK LoKo Chomutov, jehož organizace se opět ujali Jaroslav Novotný a Michal Žižka. Výtěžek poputuje na konto Stanislava Hrziny – velkého fanouška Pirátů, který s rodinou potřebuje nové auto. Podobně jako před rokem, kdy se vybralo přesně sto tisíc, i tentokrát překonala částka šestimístnou sumu. Hrzinovi obdrží 105 423 korun.

Už před startem samotného turnaje položilo velmi slušný základ pomoci pro Standu fotbalové derby s litvínovskou Vervou. V jeho rámci se vybíralo dobrovolné vstupné, dražily se hokejové suvenýry chomutovských odchovanců v NHL Davida Kämpfa a Jakuba Lauka. Dohoda s klubem působícím v Březenci stanovila, že polovina vstupného a prodeje vyřazených dresů mládeže půjde na tamní mládež. Mladí fotbalisté tak obdrží částku 11 600 korun, pro Standu Hrzinu bylo vybráno 25 600 korun.

Zároveň lidé přispívali také na transparentní účet Nadačního fondu Pirátské srdce, což znamenalo před startem turnaje dalších 21 972 korun, k nimiž během turnaje přibylo ještě 10 400 korun. Také během samotného turnaje se vybíralo dobrovolné vstupné a dražily se hokejky Davida Kämpfa, Jakuba Lauka, Jiřího Kulicha, Viktora Hübla a Františka Lukeše společně s originálním zápasovým dresem Piráti ze sezóny 2022/2023 v červené barvě.

Novinkou byl tombola, do níž přispěly chomutovské podniky Tødi, Cafe 44 a Pepe Lopez. „Chtěli jsme turnaj něčím trochu ozvláštnit,“ vysvětluje za oba organizátory Michal Žižka krok, díky němuž se nakonec vybralo 10 000 korun. Dosavadní obránce Pirátů opět stál v brance, jeho bratranec sledoval dění tentokrát z hlediště. „Bohužel jsem se asi měsíc před turnajem při jednom mistrovském utkání zranil, s čímž jsem nepočítal, takže organizace byla hodně na Michalovi, kterému bych chtěl moc poděkovat,“ přibližuje Jaroslav Novotný. „Doktor mi fotbal už zakázal, ale snad se budu moct za rok zapojit přece jenom i na hřišti,“ doplňuje s úsměvem.

Michal Žižka prozradil, že zájem týmů byl velký, takže se na všechny nedostalo. Oba pak potěšila výsledná částka 105 423 korun. „Chtěl bych všem lidem moc poděkovat, že i v tomhle vedru přišli a přispěli parádní částkou na dobrou věc,“ shrnul hokejový obránce. Nadšením zářili i rodiče Standy Hrziny. „Je to bomba,“ vyhrkla bez váhání Standova maminka. „Všem bychom chtěli moc poděkovat,“ doplnila s tím, že peníze uloží na Standův účet, kde se bude střádat na zmíněný nový automobil.

Turnaj vyhrál nový tým Čajovny ZEN

Loňskou šestici týmů se letos podařilo rozšířit na osm. K Pirátům a jejich fanouškům, fotbalovému týmu AFK LoKo a jejich příznivcům, zástupcům vězeňské služby Všehrdy a německému Lauterbachu se přidali hráči z Cafe 44 a Čajovny ZEN.

Vítězem turnaje se nakonec stal jeho nováček jirkovská Čajovna ZEN. „Vítězství? Tak nejde o to, kdo vyhrál, ale hlavně, že se vybralo dost peněz tady pro Standu a že jsme si všichni užili tenhle den,“ řekl po převzetí poháru zástupce vedoucího čajovny Jakub Šlachta. „Turnaj jsem si moc užil už jen z toho důvodu, že jde o dobrou věc. Rádi pomůžeme vždy, když můžeme. Ve směs jsme všichni sportovci, tak děláme to, co nás baví,“ dodal.

Na druhém místě se umístili fotbalisté z Německa, SV Lauterbach. A na třetím chomutovští Piráti. „Třetí místo bylo, myslím si, zasloužené. Bylo tam spoustu šikovných fotbalistů,“ zhodnotil po turnaji Richard Záruba. „Užil jsem si to, bylo to zpestření letní přípravy a měl jsem tam spoustu kamarádů i mezi hráči, kteří hráli proti mně, takže to byla fajn a samozřejmě to bylo pro dobrou věc,“ řekl.

Pirátský tým hokejistů doplnili trenér mládeže Ondřej Toušek, fotbalista Petr Proll a parťák Františka Mály z tiktokových videí Daniel Holý. Do branky se postavil Michal Žižka, kterého v ní ke konci turnaje vystřídal Miroslav Kuncl.

Hrálo se systémem každý s každým a Piráti vstoupili do turnaje remízou 1:1 s vítězem turnaje Čajovnou ZEN, pak přidali pět výher a jen jednou padli, když nestačili na všehrdskou vězeňskou službu, jejíž barvy oblékl i bývalý Pirát Petr Freiberg. „Nejtěžší soupeř byly asi právě Všehrdy. A naopak nejlepší zápas byl s fanoušky od Pirátů, to byla sranda!“ hodnotil zástupce Pirátů. 

Výjimečně šly ale fotbalové výsledky stranou, důležitější bylo jiné číslo. Na podporu Standy Hrziny se vybralo 105 423 korun.„Částka? Za mě luxusní! Jsem rád, že si lidé udělali v takovém horku cestu nebo jakkoliv přispěli na transparentní účet… za mě perfektní, až mě překvapila, jak byla vysoká!“ radoval se Richard Záruba.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov