Aktuální zprávy

Hráči esportového týmu obstarali doprovodný program, v ROCKNET ARÉNĚ bavili fanoušky

Napsal 28.11.2022 Michal Luxa
C h o m u t o v – Psal se listopad roku 2021, měsíc, kdy chomutovská organizace založila esportový tým. Danko Deveri předložil vedení Pirátů svůj návrh, slovo dalo slovo a vytvořili se Piráti Chomutov Esports. Aby toho nebylo málo, o několik měsíců později se ve světě 6v6 vytvořilo také mužstvo Academy.

Jelikož od založení esportového týmu uběhl rok, přišel s nečekaným nápadem Roman Jüngling, jenž vymyslel zajímavou oslavu. V sobotu 23. listopadu hostili Piráti v ROCKNET ARÉNĚ vedoucí Letňany, které vedou tabulku druhé ligy, a celý zápas byl věnován esportové sekci klubu.

„Je to další krok, který jsme chtěli udělat. Esportové hráče nechceme mít schované pouze za monitory, ale chceme je představovat i fanouškům a především dětem, kterých v party boxu byla spousta. Jedno z nich uhrálo remízu s Kumbíkem, a tak dostal možnost předvést se v týmu Academy, což je určitá cesta, kterou se chceme vydat,“ těšilo Romana Jünglinga. 

Chomutovský marketing oznámil v úvodu utkání, že v jednom z party boxů budou vybraní hráči Esports, kteří budou nejprve hrát s malými i velkými fanoušky. A nutno říct, že o tým kolem Danka Deveriho byl velký zájem. Místo, kde se nacházely konzole, bylo téměř neustále zaplněné a samotní hráči se velmi dobře bavili.

Manažera virtuálního týmu v chomutovském aréně doplnili brankář Miro Sambor, řízný obránce Jindřich Fencl a největší hvězda mužstva Radek Kumbera. Poslední jmenovaný se hraní NHL věnuje profesionálně, čímž ukazuje zábavnou cestu i mladším generacím.

Již zmíněný marketingový guru Roman Jungling, přichystal také esportovou kolekci oblečení a rovněž kartičky zúčastněných hráčů. Ti ovšem podepisovali i dresy, šály a další fanouškovské předměty. Dokonce se setkali asi s největším příznivcem nejen virtuálního týmu, jímž je Rostislav Palkoska, který vydražil také originální dres kapitána týmu z rozbruslení před mistrovským duelem. Jistě si všichni pamatují moment, kdy Danko Deveri nastoupil pod vedením Petra Martínka v krajské soutěži.

„Podobných akcí bychom chtěli v budoucnu organizovat ještě více. Ideálně bychom na ně chtěli napojit nějaké další partnery,“ uvedl marketingový manažer. „Před rokem jsme esportovému týmu chtěli sehnat partnera, což se povedlo. Nyní si musíme určit další cíle, kterými by mohly být další akce, nebo případně propojení s nějakým elektrem,“ doplnil ještě. 

Že se akce opravdu povedla, mohou potvrdit také sociální sítě Pirátů Chomutov Esports, které po setkání s hráči navštívila spousta fanoušků, kteří se v počtu desítek přidali také ke sledování.

Chomutovští gameři v současné chvíli nastupují v RNM lize, kde Esports doslova kraluje a Academy bojuje o předkolo play-off. Obě mužstva už netrpělivě vyhlížejí evropskou ECL, která startuje zhruba v polovině prosince.