Aktuální zprávy

Gastroambulance se otevřou v průběhu roku, Piráti pomohli s vybavením pro pacienty i personál

Napsal 10.02.2023 Klub
Už to budou tři roky, co se uskutečnil čtvrtý ročník projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI. Poté pandemie koronaviru jeho pokračování z nejrůznějších důvodů neumožnila. Navíc prostory, kam směřoval výtěžek aukce dresů, budou zprovozněny až letos, neboť se nachází v blízkosti aktuálně rozestavěného urgentního příjmu.

V závěru dubna 2020 vynesla dražba přes 127 tisíc korun, které byly nasměrovány do nových gastroambulancí. Ty vznikly v budově G, jejíž otevření se kvapem blíží. „Nové prostory budou plně zprovozněny během roku 2023 v době, kdy bude pomalu končit výstavba nového emergency,“ vysvětluje Mgr. Jana Rejhonová, hlavní sestra celé chomutovské nemocnice.

Ta v době konání čtvrtého ročníku projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI pracovala jako vrchní sestra interního oddělení, tudíž má detailní přehled o využití financí. „Polovina částky byla použita na nerez vybavení čistící místnosti, za zbývající peníze se nakoupily pracovní stoly a kuchyňská linka pro personál,“ doplňuje.

Během pauzy projektu proběhl ročník s pořadovým číslem 4,5. Šest zástupců Pirátů vyrazilo darovat „covidovou plazmu“ v době, kdy se používala k léčbě onemocnění COVID-19. „Někteří z této šestice zůstali dárci i následně,“ prozrazuje tiskový mluvčí klubu Libor Kult s tím, že už se chystá pátý ročník projektu. „V nejbližších dnech oznámíme všechny podrobnosti a představíme speciální dresy,“ uvádí zástupce klubu.

Radost z pokračování zápasů pro nemocnici má i nový ředitel chomutovského zařízení MUDr. Michal Zeman. „Jsme rádi, že tato tradice zůstává i v době, kdy klub nehraje ve vyšších soutěžích. Věřím, že i letos bude úspěšná a v budoucnu bude pokračovat. V naší nemocnici je mnoho oddělení nebo míst, kde pomoc Pirátů bude dávat smysl,“ přibližuje závěrem.