Aktuální zprávy

Esportové týmy vyhlížejí NHL23. Co je čeká za změny?

Napsal 10.10.2022 Michal Luxa
C h o m u t o v – NHL22 už pomalu za sebou zavírá vrátka a za pár týdnů se o slovo přihlásí její nástupce, tedy NHL23. Piráti Chomutov Esports i Academy tak čeká přechod do „nového světa“, s čímž souvisí také bilancování sezony, nebo alespoň jejího závěru.

Obě chomutovská mužstva se objevila v RNM lize, kterou si tým Esports doslova podmanil. Nejen, že tým kolem manažera Deveriho vyhrál základní část, ale také zvládl cestu vyřazovacími boji a přidal do své sbírky další trofej. Piráty ve finále čekalo Las Dildas, které už ve čtvrtfinále vyřadilo Academy. Hlavním hrdinou v cestě za pohárem byl Radek Kumbera, jehož administrátoři RNM ligy označili za nejužitečnějšího hráče play-off.

V základní části pak Pirátům nejvíce pomáhal Marek Makovský, jenž zaznamenal 100 bodů, za 42 branek a 58 asistencí. Šikovný centr se stal také nejlepším nahrávačem. Na pozici nejlepšího obránce byl pak vybrán Danko Deveri. Ačkoliv chomutovský kapitán soupeře moc neatakuje, je šikovný pozičně a výborně pracuje hokejkou.

Hned několik hráčů se objevilo v All-Stars Game. Zápas hvězd si vyzkoušeli všichni již zmínění hráči. Z Academy je ještě doplnili Vojtěch Bořucký a Milan Málek. I zde se pirátské umění neztratilo a Radek Kumbera s Mirem Samborem brali trofej pro vítěze celého miniturnaje čtyř týmů.

Jak už to tak bývá, se závěrem sezony přicházejí také změny v celé organizaci. S hlavním týmem se rozloučili Marek Makovský a David Polák. Oba borci předvedli v chomutovském dresu spoustu kvalitních výkonů a minimálně v příštích měsících je uvidíme na soupisce některého ze soupeřů.

Hlavní esportový tým naopak doplní Patrik Wenzel, jenž patří ke zkušeným hráčům a bude působit na pravém křídle, kde nahradí Martina Beluše, který se primárně přesune do chomutovské svatyně. Danko Deveri se domluvil i na spolupráci s Adrienem Frinkelinem, jehož taktéž uvidíme v útoku. Jde o francouzského reprezentanta, jenž v pirátské organizaci naváže na Yoricka Treilleho.

Aby toho nebylo málo z Academy se do prvního týmu posune také mladíček Vojtěch Bořucký, jenž v uplynulé sezoně zastupoval roli kapitána a manažera Academy. Na tuto pozici se nově přesune Michal Luxa. Severočechy tak čekají nové výzvy! Nový manažer akademie pak v týmu přivítá brankáře Miroslava Zezulu a duo slovenských obránců Miroslava Petraška – Pavola Beluše.

S NHL23 přechází všichni hráči na konzoli PS5, kde se budou hrát všechny „lepší“ soutěže. Nově budou oba týmy působit na evropské scéně. Zatímco Esport budou znovu nastupoval v ECL Lite, tak Academy se může těšit na ECL Core. Severočeská organizace nezapomíná ani na československou scénu, kde se oba týmy zúčastní CSCL.