This text will be replaced


Aktuální zprávy

Dresy z přípravy budou tentokrát pomáhat, ozdobí je design nadačního fondu

Napsal 04.08.2023 Klub
Po pádu do krajské ligy mužstvo vyjelo do přípravných zápasů před první kompletní sezónou v nových dresech věnovaných klubovému projektu Patrioti, před rokem Piráti prostřednictvím trikotů pro letní období připomněly úplné počátky hokeje ve městě ještě před druhou světovou válkou. V obou případech šly dresy následně do aukce, což nastane i letos. Tentokrát půjde výtěžek dražby přímo na účet Nadačního fondu Pirátské srdce.

„Hledali jsme motiv pro letošní přípravu a nakonec jsme se rozhodli, že ji věnujeme nadačnímu fondu,“ vysvětluje člen jeho správní rady Roman Jüngling, který je rovněž autorem dresů. „Jedním z našich hesel je společně, proto jsme na dresu připomněli všechny tři dosavadní projekty, které pomohli našim fanouškům,“ zmiňuje jeden z prvků na trikotech.

Jestliže doposud pomáhal Nadační fond Pirátské srdce fanouškům, tentokrát se podpory dočkají pirátští mládežníci, kteří to potřebují nejvíce. „Heslem přípravy bude Hokej pro všechny a klub bude směřovat pomoc především k sociálně znevýhodněným hokejistům v mládeži, kteří mají talent,“ prozrazuje Roman Jüngling s tím, že výběr hráče pro představení nebyl náhodný.

Odchovanec Tadeáš Svoboda je totiž produktem práce místních trenérů a má před sebou první čistě seniorský ročník. „Dresy jsou krásné i díky nezvyklé barvě, což se mi líbí,“ přibližuje mladý útočník. „Co se týče účelu dresů, je to velmi pěkné. Jsem rád, že peníze půjdou na dobrou věc a vlastně budou investicí do budoucnosti klubu,“ doplňuje.

Už se stalo tradicí, že do přípravných zápasů vyjíždí hráči A-týmu bez svých jmen na zádech. Asi málokoho tedy překvapí, že místo jmen bude tentokrát nápis Pirátské srdce. Chomutovské mladíky však můžete podpořit rovnou prostřednictvím transparentního účtu.