Aktuální zprávy

Dominik Kučera se vrací k Pirátům, Ondřej Príhoda míří do konce sezóny do zahraničí

18.10.2023 Tisková zpráva
Základní část druhé ligy nabírá i pro chomutovský soubor na obrátkách, krátce před sérií tří zápasů ve čtyřech dnech přichází první změny v kádru během rozehrané soutěže. Kvůli zdravotním potížím jednoho ze stabilních obránců se z hostování v Děčíně vrací Dominik Kučera, naopak Ondřej Príhoda se dohodl s klubem na rozvázání smlouvy, aby mohl zamířit do zahraničí.

„Jakub Váchal má zdravotní problém, u kterého není úplně jasná délka léčení, proto jsme museli reagovat a stáhnout si Dominika Kučeru z Děčína,“ vysvětluje sportovní manažer Martin Pešout. Dvaadvacetiletý zadák odehrál v přípravě za Piráty čtyři utkání, v nichž nebodoval.

Nyní čeká Dominika Kučeru ostrá premiéra na ledě pražské Kobry, kde shodou okolností zapsal jako hráč Děčína druhou říjnovou sobotu obě dosavadní asistence v probíhajícím ročníku druhé ligy. Do níž zasáhl v šesti duelech. Třetí nejvyšší soutěž naopak opouští chomutovský odchovanec Ondřej Príhoda.

Dvacetiletý útočník zamířil na sklonku přípravy, v níž odehrál pod vedením trenérů Pešouta s Martínkem čtyři duely, v nichž jednou skóroval a přidal jednu asistenci, na hostování do Chebu, kde stihl ve čtyřech startech jeden gól. „Přišel za námi s tím, že dostal nabídku z Německa a chtěl by si to tam vyzkoušet. Dohodli jsme se na ukončení smlouvy a do konce sezóny bude hrát v zahraničí,“ přibližuje Martin Pešout s otevřeným koncem ohledně případné další spolupráce.

×
Odehrané v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov