Aktuální zprávy

Další útočník míří do Mostu, hostovat tam nyní bude Milan Kostourek

06.12.2023 Tisková zpráva
Aktuální druholigový ročník rozehrál v kádru Mosteckých Lvů třiadvacetiletý útočník Jakub Veselý, jenž tam nasbíral více než bod na zápas a nedávno se vrátil k Pirátům. U nejbližšího soupeře však chomutovská stopa zůstane i nadále, neboť na hostování tam nyní odchází čtyřicetiletý forvard Milan Kostourek.

„Kuba Veselý se své úlohy zhostil velmi dobře a výkonem s Příbramí si řekl o stále místo v zápasové sestavě,“ připomíná Martin Pešout, že právě rodák z Vlašimi otevřel střelecký účet souboje s lídrem. „Na Milana by v tuhle chvíli zbyla role třináctého útočníka, což není pozice pro takhle zkušeného hráče,“ vysvětluje sportovní manažer a hlavní kouč v jedné osobě. „Hostování je domluvené zatím na měsíc, po kterém uvidíme, co bude dál,“ doplňuje.

Českobudějovický rodák v aktuálním ročníku nastoupil do sedmnácti duelů, v nichž pětkrát skóroval a přidal osm asistencí. Na třináct bodů mu stačilo sedm utkání, neboť v dalších deseti vyšel naprázdno. Za poslední měsíc bodoval ve dvou kláních.

V dresu Pirátů posunul vlastní druholigové statistiky na 111 startů, 58 gólů a 78 asistencí. Další body bude na přelomu letopočtů sbírat v barvách Mosteckých Lvů, kteří budou po Jindřichově Hradci, Benátkách nad Jizerou, Děčínu a Pirátech jeho pátou štací ve třetí nejvyšší soutěži.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov