Aktuální zprávy

Další školní utkání: Na derby dorostu s ústeckým Slovanem pozval klub tentokrát středoškoláky

Napsal 07.02.2024 Klub
Když Piráti pořádali historicky první školní utkání, dorazilo na derby deváťáků s Litvínovem dvanáct set žáků základních škol z Chomutova a okolí. Klub už tehdy avizoval, že chce akci zopakovat jen se změněnými reáliemi. Tentokrát měli dorostu fandit studenti středních škol proti Písku. Termín v pátek 9. února od 10:30 zůstal, jen se změnil soupeř, jímž bude ústecký Slovan.

„Chtěli jsme, aby i u dorostu šlo o derby, které má náboj a studenti si ho užili, jak se patří,“ vysvětluje autor myšlenek školních utkání Martin Pešout. Slova hlavního trenéra A-týmu, sportovního manažera a asistenta kouče dorostu znamenají, že stejně jako u střetnutí devátých tříd proloží zápas komerční přestávky a s nimi spojený doprovodný program.

Dorostu zbývá odehrát ze základní části sedm utkání a v tuto chvílí neochvějně kráčí za prvenstvím ve skupině Západ. Duel se uskuteční v ROCKNET ARÉNĚ, přestože jako domácí budou vedeni hráči Slovanu, kteří v Chomutově v aktuálním ročníku ligy dorostu ještě neskórovali.

Pokud máte volné páteční dopoledne, přijďte podpořit druhý nejstarší mládežnický tým Pirátů v cestě za vytouženým postupem zpět do nejvyšší soutěže. První místo jedné ze skupin po základní části je i matematicky velmi blízko, tři body z derby s Ústí nad Labem by družině Petra Jíry naději na něj zase o něco zvýšilo.