JUNIOŘI - reportáž

Piráti v samotném závěru porazili Havlíčkův Brod a drží se v kýžené čtyřce

Napsala 16.02.2019 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti vykradli ve dvacátém kole skupiny o pořadí na 13.–24. místě DHL extraligy juniorů poslední Havlíčkův Brod a zapsali důležité čtyři body. Chomutovští dvakrát vedli, ale domácí Bruslaři pokaždé srovnali. Vítěznou branku zaznamenal až v 58. minutě Stanislav Vrhel. Tři kanadské body si zapsal do statistik Luboš Dospěl a další čtyři Piráti odešli se dvěma body.
N20 so 16.2.2019
BHB
2:4(0:1, 1:1, 1:2 - N 0:1)
CHM
Havl. Brod
Holata – Dvořák, Škareda, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Vacík, Kudrna, Tecl, Hromádka, Fiala, Holenda, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Švec
Chomutov
Pavlát – Váchal, Šuráň, Seemann, Mikulec, Beneš, Vaněk, Štochl – Vrhel, Dospěl, Chlán, M. Svoboda, Holka, Mežnar, Koláček, Lobodowski, T. Koblížek, Pech, Ouřada

Branky a nahrávky

Havl. Brod
28. Pokorný (Škareda, Vacík), 51. Kudrna (Najman, Cachnín)
Chomutov
9. M. Svoboda (Dospěl, Vrhel), 38. Dospěl (Vaněk, M. Svoboda), 58. Vrhel (Dospěl), 60. Chlán (Ouřada, T. Koblížek), 64. Seemann (Ouřada, Chlán)

Statistiky

Vyloučení
2:3
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:43
Diváci
58
Rozhodčí
Šperl – Flegl, Zíka

Shrnutí

Piráti v úvodu utkání ubránili oslabení po faulu Jakuba Štochla a hned poté šli do vedení. Do půl minuty po návratu chomutovského obránce otevřel skóre utkání Matyáš Svoboda – 0:1.

Na konci 28. minuty vyrovnal Lukáš Pokorný, na něhož však po deseti minutách odpověděl Lukáš Dospěl, který opět vrátil vedení na hole Pirátů – 1:2.

V polovině závěrečného dějství Štěpán Kudrna potrestal faul Jakuba Váchala a opět vyrovnal – 2:2. Když už se základní hrací doba chýlila ke konci, vstřelil vítěznou branku Stanislav Vrhel, který přiklonil výhru na stranu Chomutova – 2:3. Střelou do prázdné brány dal finální podobu výsledku Petr Chlán – 2:4.

V nadstavbě dostali Piráti přesilovou hru, kterou využil v čase 63:39 Vít Seemann, jenž přiřkl svému týmu i čtvrtý bod – N 0:1.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov