Aktuální zprávy

Generálka nakonec s extraligovým soupeřem, s A-týmem trénuje šestice mladíků

Napsal 13.06.2024 Klub
Příprava Pirátů na nováčkovskou sezónu v první lize běží naplno, přesto je i v době relativního klidu čas na novinky. Jedna se týká změny soupeře v poslední přípravném utkání, další pak zapojení talentů z juniorského celku do přípravy pod vedením Martina Pešouta a jeho spolupracovníků.

Základní část první ligy startuje v sobotu 14. září, už o devět dní dříve odehraje družina kolem kapitána Viktora Hübla generálku. Původně měly být soupeřem Litoměřice, nicméně došlo ke změně a do ROCKNET ARÉNY dorazí ve čtvrtek 5. září karlovarská Energie.

„Naskytla se možnost hrát doma s extraligovým soupeřem, což je pro naše fanoušky určitě zajímavé, proto jsme požádali Litoměřice o přesun zápas na jiný termín,“ popisuje Martin Pešout. „Litoměřice si nakonec našly jiného soupeře, takže se nám ani nemění počet přípravných utkání,“ doplňuje hlavní trenér a sportovní manažer v jedné osobě.

Ten nově dohlíží na provedení cviků v přípravě také u šestice hráčů, kteří věkem spadají do juniorů. Ve druhé nejvyšší soutěži nejstarší mládežnické kategorie totiž nově mohou nastupovat hráči na výjimku, která se v příští sezóně bude týkat ročníku 2004. Právě z něj se rekrutují čtyři mladí hokejisté, kteří s áčkem trénují.

„Už potřebují, aby přičichli k seniorskému hokeji trochu víc než doposud, protože po sezóně už budou hrát jen mezi dospělými,“ konstatuje Martin Pešout na adresu obránce Ondřeje Filipa a útočníků Jana Rindoše, Martina Starého a Jana Vostiňáka.

Dalšími dvěma mladíky, kteří se připojili k prvoligovému kádru, jsou útočníci Barnabáš Novák, jenž naskočil i do fotbalového derby s Litvínovem, a Jaroslav Pospíšil, který vyhrál v minulé sezóně produktivitu juniorského týmu v základní části i play-off. „Barnabáš Novák ve druhé lize ukázal, že mezi dospělými hrát může. První liga je samozřejmě trochu něco jiného, nicméně šanci dostane stejně jako Jaroslav Pospíšil, který patřil jako prvoročák mezi nejlepší v juniorce,“ uzavírá šéf realizačního týmu áčka.