This text will be replaced


Reportáže

Piráti srovnali stav série, Havířov srazil v prodloužení Viktor Hübl

Napsal 18.04.2024 Michal Farmačka, Tadeáš Kožený
V rámci druhého zápasu finále druhé hokejové ligy Piráti vrátili Havířovu porážku v nastavení z prvního zápasu a vyhráli 2:1 také po prodloužení. Ve druhé části skóre otevřel Martin Tůma, v závěrečné třetině vyrovnal za domácí Lukáš Bednář, který poslal i druhé finále do prodloužení. V něm se po pohledné kombinaci radovali Piráti díky kapitánovi Viktoru Hüblovi. Piráti tak jedou na domácí kluziště s výhrou v zádech a průběžným stavem série 1:1.
F2 čt 18.4.2024
AZH
1:2p(0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
CHM
AZ Havířov
Sachr – Michálek, Valenta, Ševčík, Ščurek, Vosátko, Ficek, Havlík – Klimša, Křivohlávek, Karafiát – Franek, Haas, Bednář – Antoníček, Ćmiel, Mrva – Pavlík, Spratek, Apolenář – Tvrdý
Piráti Chomutov
Běhula – Březák, Kadeřávek, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel, Seemann, Váchal – Zajíček, Hübl, T. Svoboda – Tůma, Eret, J. Svoboda – Jouza, Putz, Veselý – Chrpa, Koblížek, Mála

Branky a nahrávky

AZ Havířov
47. Bednář (Haas)
Piráti Chomutov
27. Tůma (Hübl, T. Svoboda), 77. Hübl (Eliáš, Tůma)

Statistiky

Vyloučení
7:3
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:50
Diváci
2496
Rozhodčí
Micka, Rapák – Zídek, Augusta

Shrnutí

V první třetině to doslova bouchalo. Nebyla to jen ohnivá děla, která vítala domácí hráče, ale také emoce v hledišti. Havířov mohl na konci šesté minuty zmrazit Tadeáš Svoboda, ale sám před Sachrem nedal. Chvilku na to dostal puk do sítě Chrpa, jenže zasáhl puk vysokou holí. Do kabin se šlo za stavu 0:0, i když Piráti měli k dispozici krátkou přesilovku čtyři na tři, která se později vylepšila dokonce na výhodu o dva hráče, ovšem tu rozdělila přestávka.

Ani po ní družina Martina Pešouta neskórovala, což platilo i o následné klasické početní výhodě AZetu po vyloučení Ulrych. Další početní výhodu už Chomutovští v gól přetavili, když Hübl z pravého kruhu dobře našel parťáka přes osu hřiště a zakončující Martin Tůma už měl lehký úkol, který splnil – 0:1. Po prvním zásahu si oba týmy vytvořily dvě zajímavé šance, v nichž byl nejblíže gólu Veselý, který trefil břevno.

Třetí třetina přinesla další dvě havířovské vyloučení, která Piráti nepotrestali, takže udeřilo ve 47. minutě na druhé straně. Po buly v útočném pásmu vybojoval puk Haas, jehož střelu sice Běhula chytil, ale puk z něho vypadl. Toho využil Lukáš Bednář, který pohotově dorazil puk za záda gólmana – 1:1.

Za pět minut mohl Havířov překlopit vedení na svoji stranu. Franek se dobře protáhl po levé straně, tvrdě vystřelil, ale jeho pumelice trefila jen horní tyčku. Viktor Hübl daroval v závěru třetiny domácím přesilovku, ovšem mohl si oddychnout, protože si Havířov kromě pár dobrých střel víc nevypracoval.

Prodloužení odstartovali Slezané aktivně. Nejdříve Havlíkovu střelu nebezpečně tečoval Bednář, poté Spratek našel před brankou úplně volného Pavlíka, jehož vychytal Běhula. Ve druhé polovině nastavení se ale hra otočila. Chomutovský Eret si nejdříve vypracoval velmi dobrou příležitost, když se při vysokém tempu prokličkoval až před Sachra, ovšem zařízení minul. Rozhodnuto bylo v čase 76:19, kdy se puk dostal před nehlídanou část Sachrovy branky a Viktor Hübl dorazil puk pohotově do branky – 1:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (AZ Havířov): „Myslím, že to bylo stejné jako první utkání – boj o každý centimetr ledu. Chomutov měl tentokrát víc přesilovek, se kterými jsme si až na jeden gól poradili včetně pět na tři. Oslabení nás brzdila, jinak bych řekl, že jsme v pět na pět byli lepší. V prodloužení jsme chyby soupeře ve dvou třech gólových šancích nepotrestali, on jednu naši naopak ano.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Myslím, že zápas začal úplně stejně jako první duel. Dvě tři šance domácích pochytal náš brankář, který nás podržel. Pak bych řekl, že jsme od šance Tadeáše Svobody, který ji neproměnil, převzali otěže zápasu my. Vytvořili jsme si tlak, ale bohužel nás teď trochu trápí koncovka, což ve spojení s velmi dobrým výkonem domácího brankáře způsobilo, že zápas nebyl rozhodnutý už po dvou třetinách. Nicméně neustále jsme věřili a nakonec podle mého zaslouženě vyhráli, přestože nám v přesilovkách chybělo trochu víc jednoduchosti a střelby.“