DOROST - reportáž

Dorostenci jsou ve finále! Piráti v klíčovém zápase přesvědčivě zdolali Havlíčkův Brod

Napsala 27.03.2024 Kateřina Kundertová
Piráti si zahrají dorostenecké finále, které startuje už o víkendu. Semifinále mezi Chomutovem a Havlíčkovým Brodem dospělo až do pátého zápasu, v němž svěřenci Petra Jíry předvedli přesvědčivý výkon a postoupili dál. Domácí zvládli vstupy do dvou úvodních třetin, později využili ještě další dvě přesilové hry a dlouho usilovali o čisté konto pro Daniela Civiše. Mezi střelce se dvakrát zapsali Barnabáš Novák a Samuel Peksa, jednou skórovali obránci Petr Heller a Jaroslav Procházka.
SF5 st 27.3.2024
CHM
6:1(1:0, 4:0, 1:1)
BHB
Chomutov
Civiš — Š. Kříž, M. Beran, Malcovský, Procházka, Pokorný, Heller — Nastoupil, Chládek, Peksa, Váňa, B. Novák, Havlíček, D. Beran, Čermák, Horák, Kharboutli, Karjakin
Havl. Brod
Humplík (41. Petr) — Rasocha, Kopecký, Frantl, Mečiar, Konvalina, Teml, Duben — Vaněček, Lédl, Brožek, Čech, Čapek, Hrodek, Kraučuk, Makovec, Suchý

Branky a nahrávky

Chomutov
3. Heller (Pokorný, D. Beran), 22. Peksa (Novák), 27. Novák (Kříž, Chládek), 35. Procházka, 40. Novák (Chládek), 50. Peksa (Malcovský)
Havl. Brod
52. Duben (Čech, Makovec)

Statistiky

Vyloučení
2:6
Využití
4:0
V oslabení
0:0
Diváci
180
Rozhodčí
Jechoutek, Micka – Maňák, Figer
Vyšší tresty
Procházka (Chomutov) 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Ohlasy trenérů

Petr Jíra (Piráti Chomutov): Do pátého zápasu jsme šli s respektem k soupeři, protože jsme věděli, že nám to nebudou chtít dát zadarmo. Havlíčkův Brod odehrál dobrou sérii. Nám se naštěstí povedlo dát gól z první přesilovky, díky kterému se kluci uklidnili. Měli jsme v první třetině ještě další šance, ale bohužel už nám tam nic nespadlo. Ve druhé třetině už tam góly napadaly, kluci se uklidnili a utkání už jsme měli ve svých rukou až do konce. Teď už se připravujeme na finále.
×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov