9. třída - článek

Devátá třída vstupuje do ostré sezóny. Jak si povede v nové extralize?

Napsala 28.08.2023 Kateřina Kundertová
Z mládežnických týmů jako první vstoupí do mistrovské sezóny devátá třída, kterou čeká nová soutěž v podobě extraligy pro čtyřiadvacet nejlepších. Mladí Piráti si v přípravě nevedli špatně, ale čekají je i těžší soupeři.

    Výsledky deváté třídy v přípravě:
    Litvínov – Chomutov 3:5
    Chomutov – Köln 5:3
    Chomutov – Jihlava 3:2p
    Chomutov – Č. Budějovice 5:4
    Mladá Boleslav – Chomutov 4:2
    Přerov – Chomutov 6:5sn
    Chomutov – Litvínov 0:1
    Chomutov – Písek 3:1 a 1:3 a 0:2
    Havl. Brod – Chomutov 2:2 a 1:1 a 2:1
    Tábor – Chomutov 1:3 a 0:2 a 2:1
    Chomutov – Linec 7:0 a 3:2 a 2:0
    Litvínov – Chomutov 4:1 

Devátá třída má za sebou velmi rychlou letní přípravu, během které stihla dva dvoudenní turnaje a tři přátelské zápasy. Nakonec odešla s pozitivní bilancí.

Svěřenci Vladimíra Petrovky na úvod programu porazili Litvínov a Kolín nad Rýnem poměrem 5:3. Na turnaji v Mladé Boleslavi kvůli nevydařené neděli skončili na páté pozici a chuť si spravili hned následující víkend, kdy si odvezli z Tábora stříbro. V generálce padli v derby 1:4.

Nyní už je ale všechno zapomenuto a to důležité začne v sobotu na prahu září, kdy mladí Piráti vyráží k těžkému duelu do Plzně. Na domácím ledě se poprvé představí 8. září proti Českým Budějovicím, které v letní přípravě přetlačili 5:4.

První metou pro chomutovskou devítku bude probojovat se v základní části o osmadvaceti duelech mezi čtyři nejlepší, čímž si zajistí účast v play-off. Více o systému ligy si můžete přečíst v předchozím článku.

    Západ: HC Energie Karlovy Vary, HC Pilsen Wolves, HC Škoda Plzeň, HC Motor České Budějovice, EC Red Bull Salcburk, Piráti Chomutov, Rytíři Kladno, HC Litvínov.
    Střed: Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Dynamo Pardubice, Mountfield HK, HC Slavia Praha, HC Tábor, HC Sparta Praha, BK Havlíčkův Brod.
    Východ: HC Oceláři Třinec, HC VÍTKOVICE RIDERA, HC Kometa Brno, HC Dukla Jihlava, HCM Warriors Brno, VHK ROBE Vsetín, Berani Zlín, HK Mladí Draci Šumperk.

Ročník 2009 potká v mistrovské sezóně známé soupeře – Litvínov a Karlovy Vary – s nimiž má z ligy osmým tříd negativní bilanci, ale narazí i na neznámé soky, jako jsou například Pilsen Wolves, Salcburk a Rytíři Kladno.

    Úvodních pět kol extraligy:
    1. kolo, so 2. 9. 2023: HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov
    2. kolo, pá 8. 9. 2023: Piráti Chomutov – HC Motor České Budějovice
    3. kolo, so 9. 9. 2023: EC Red Bull Salcburk – Piráti Chomutov
    4. kolo, so 16. 9. 2023: HC Litvínov – Piráti Chomutov
    5. kolo, so 23. 9. 2023: Piráti Chomutov – Rytíři Kladno

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov