9. třída - článek

„Prohry házíme za hlavu,“ hlásí střelec Ondřej Krejčík. Natěšená devítka má pohodu

Napsala 12.03.2024 Kateřina Kundertová
Devátá třída Chomutova má za sebou dlouhodobou část včetně výsledkově nepovedené nadstavby a už se chystá na play-off, ve kterém narazí na pražskou Slavii. Nejenom nejlepší střelec mužstva Ondřej Krejčík ale také tým narazí na tohoto soupeře poprvé a chtějí jít dál, aby nejenom splnili záchranný úkol.

Dosavadní ročník deváté třídy byl plný náročných okamžiků. Po Novém roce Piráti zvládli klíčový dvojboj v Salcburku, dlouho drželi situaci kolem čtvrté pozice ve vlastních rukou a nakonec i díky souhře výsledků urvali horní nadstavbu.

Klíčová byla poslední bitva proti plzeňským Wolves, které na domácím ledě i přes sporný moment přetlačili 2:1 v prodloužení. „Odehráli jsme proti Plzni vyrovnaný zápas. Když byl puk na brankové čáře, osobně jsem situaci neviděl, ale spoluhráč Adam Konvalinka, který u toho byl, říkal, že to gól nebyl,“ říká Ondřej Krejčík a doplňuje, „všem se nám hodně ulevilo, když jsme v napínavém prodloužení vyhráli.“

Díky postupu do horní nadstavby si Chomutovští zajistili postup do play-off a v té době jistotu záchrany. Před několika dny však výkonný výbor Českého hokeje rozhodl o rozšíření také extraligy devátých tříd. „Byl to důležitý úkol, ale budeme se chtít i dál nějak lépe umístit a vyhrát proti Slavii,“ hlásí odhodlaně.

Díky šesté pozici ve skupině D se svěřenci Vladimíra Petrovky střetnou v osmifinále s pražskou Slavií, kterou během dlouhodobé části nepotkali. „Všichni se těšíme. I když jsme proti Slavii ještě vůbec nehráli a nevíme, co od ní můžeme očekávat, chceme vyhrát a pak uvidíme, co bude dál,“ uvádí mladý útočník, který potká sešívané vůbec poprvé.

A hned to bude v módu vyřazovacích bojů. „Každý bude chtít vyhrát, takže zápasy budou rychlejší a tvrdší. Určitě to pro nás budou ještě těžší zápasy než jiné, ale když budeme proměňovat šance, což nám teď nešlo, bude to dobré,“ věří nejlepší střelec mužstva.

Nejdřív se chomutovští mladíci musí srovnat se sérií deseti porážek z nadstavby, kterou absolvovali ve velmi pozměněné sestavě od základní části. „Sestava se hodně změnila, protože už jsme neměli kluky z Říčan a přišli místo nich kluci z Kadaně, takže si na sebe vlastně pořád zvykáme. Doufám, že už to teď bude dobré,“ přeje si.

Navíc trenéři museli sáhnout do starších žáků, odkud povolávali i třeba pětku včetně brankáře. „Pro mladší kluky je to těžké. Sám vím, že hrát za starší není úplně lehké, ale myslím, že po pár zápasech z nich všechno odpadne, bude se jim hrát lépe a nebudou tolik ve stresu,“ líčí Ondřej Krejčík.

Kvůli výše zmíněnému hráči z Podkrušnohoří nezískali ani bod a padli desetkrát v řadě. „Vždycky máme před zápasem dobrou náladu i po prohře, protože teď v nadstavbě byly skoro všechny zápasy vyrovnané. Nejblíže jsme byli proti Liberci, tam byla výhra kousek,“ vzpomíná.

Naopak nejhorší duel jsme odehráli v Mladé Boleslavi, kde jsme dostali hodně zbytečných gólů, když jsme si nehlídali hráče v předbrankovém prostoru,“ doplňuje. „A my jsme neproměnili šance, což nás stálo body i v dalších zápasech. Samozřejmě nás to mrzelo,“ připouští. „Do nového zápasu ale jdeme s tím, že chceme vyhrát. Házíme to za hlavu.“

Jak se povede ve vyřazovacích bojích, bude záležet i na formě Ondřeje Krejčíka, jenž ve dvaatřiceti duelech vstřelil šestnáct gólů a přidal osm asistencí. „Zatím hraju dobrou sezónu. Bodů mám asi nejvíc, ale já koukám na týmový úspěch a ne na individuální body,“ upozorňuje hráč, který vynechal tři utkání kvůli zraněnému kolenu.

Za své výkony v extralize devátých tříd si „Krejča” vysloužil šanci i mezi dorostenci, za které zvládl dvě střetnutí. „Odehrál jsem střídání, kdy jsem byl ve stresu z toho, že jsem něco pokazil. Postupně to ze mě ale opadlo. Myslím, že když odehraju ještě pár zápasů, bude to lepší a nebudu tolik ve stresu,“ uzavírá čtrnáctiletý útočník, který bude chtít přidat na síle a rychlosti.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov