Preview k zápasu

Poslední soupeř: Piráti doma přivítají oblíbené Vrchlabí s novým koučem

Napsala 12.11.2023 Kateřina Kundertová
Chomutovští takřka po týdnu volna napíšou pokračování domácí série, když netradičně v pondělí přivítají v rámci patnáctého kola druhé ligy HC Stadion Vrchlabí, čímž uzavřou první kolečko se všemi soupeři. Piráti se proti šestému celku, který vede nově Petr Hlaváč, pokusí navrátit na vítěznou vlnu. Duel začne 13. listopadu v 17 hodin a 30 minut.

Piráti přišli o vítěznou sérii i první místo v tabulce

Chomutovští se díky osmizápasové vítězné jízdě ve druhé polovině října vyškrábali na čelo západní skupiny, odkud však po posledním odehraném duelu spadli. A aktuálně jim na čelo chybí čtyři body.

Svěřenci Martina Pešouta ve šlágru čtrnáctého kola přivítali Tábor a po vyrovnaném průběhu padli těsně 2:3, když na třetí vedení hostů už nezareagovali ani v přesilovce umocněné power-play.

Obnovenou premiéru si v chomutovském dresu odbyl Jan Svoboda, jenž se zařadil do třetí formace k Františku Málovi a Tomáši Koblížkovi. Na post třináctého útočníka se tak posunul Jakub Zajíček.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC TÁBOR 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Lukeš (Hübl), 47. Chrpa (Seemann) – 8. Matušík (Šulek, Seidl), 30. Plášil (Severa, Matušík), 50. Severa (Zadražil, Zíb).
Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Střely na branku: 19:24.

Poslední sestava Chomutova: Altrichter – Kadeřávek, Březák, Seemann, Hora, Váchal, Kučera, Petrásek – Lukeš, Hübl, T. Svoboda – Kostourek, Eret, Tůma – Mála, Koblížek, J. Svoboda – Jouza, Putz, Chrpa – Zajíček.

Vrchlabí drží šestou příčku, naposledy s novým trenérem porazilo poslední Hronov

Vrchlabí se po jedenáctigólové výhře proti Chebu trápilo na přelomu října mezi prohrami, ze kterých se vymanilo doma s Pískem, proti kterému inkasovalo až za stavu 4:0. Stejným poměrem – 5:2 – následně hráči z Podkrkonoší vykradli díky povedené závěrečné třetině Řisuty. V listopadu mají bilanci dvou výher a jedné porážky, když těsně nestačili na aktuálně druhý Tábor.

V posledním odehraném duelu Stadion porazil Hronov, přestože soupeř dohnal dvougólové manko. Vítězný zásah obstaral na prahu třetí třetiny Tomáš Bláha, jenž se v zápase blýskl bilancí 2+2.

Na pozici hlavního trenéra se vrátil Petr Hlaváč, jenž nahradil Tomáše Jirků odcházejícího k záloze pardubického Dynama. Asistenti budou Radek Svoboda a Martin Abrahám.

HC STADION VRCHLABÍ – HC WIKOV HRONOV 4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Kastner (Chrtek, T. Bláha), 14. T. Bláha (Kastner), 41. T. Bláha (P. Urban), 54. Tatar (T. Bláha, Krsek) – 25. Lederer (Vrtek, Táborský), 35. Vrtek (Murtazin).
Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0.

Poslední sestava Vrchlabí: Červinka – Abraham, D. Sýkora, Hladík, Bendík, Kynčl, Kerekanič, Perička – Chrtek, Kastner, T. Bláha – Tatar, P. Urban, Moník – Jirků, Kozák, Cerman – Krsek, Šlaicher, D. Chalupa.

ChomutovVrchlabí
3. místo (33 bodů)pozice6. místo (21 bodů)
62:29skóre52:38
11-0-0-2bilance6-1-1-5
V-V-V-V-Paktuální formaV-V-V-P-V
Martin Altrichter – 1,93 G/Z
Adam Horák 3,21 G/Z 
brankářiDenis Vacek – 2,48 G/Z
Jakub Červinka 3,05 G/Z
Patrik Kadeřávek 9 (2+7)nejproduktivnější obránceLukáš Abraham 6 (0+6)
Viktor Hübl 22 (11+11)nejproduktivnější útočníkPatrik Urban 20 (8+12)
Viktor Hübl 11 gólůnejlepší střelecPatrik Urban 8 gólů

Piráti v sezóně 2022/2023 proti Vrchlabí nezaváhali

A ve dvou ze čtyř případů to byla jasná záležitost po výsledcích 5:0 a 6:1 díky nule Miroslava Hanuljaka a ve druhém případě hattricku Jakuba Zajíčka. Mezitím Chomutovští ve vzájemných zápasech inkasovali třikrát, ale pokaždé brali tři body.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov