Preview k zápasu

Hokejový půst končí! První přípravný zápas odehrají Piráti v Děčíně

Napsal 08.08.2022 Michal Novotný
C h o m u t o v - Po letním drilu se poprvé v přípravě Piráti představí na ledě Děčína. Domácí i za vydatné pomoci hráčů z Chomutova udrželi druholigovou příslušnost, naproti tomu Piráti suverénním způsobem postoupili do třetí nejvyšší soutěže z krajské ligy. Úvodní buly bude vhozeno na stadionu Medvědů z Děčína v úterý 9. srpna v 18:00.

První zápas Chomutovští na soutoku Labe a Ploučnice odehrají v dresech DFK Komotau

Děčínští hokejisté odehráli poslední soutěžní zápas téměř před půl rokem v rámci skupiny Sever druhé hokejové ligy. Již s jistotou udržení se v soutěži nafasovali v Hronově potupnou desítku. Dvě branky za hosty vstřelil Matěj Harkabus a pověstný kalich hořkosti v podobě deseti inkasovaných branek si vypil gólman Petr Kácha.

Nejproduktivnějším hráčem týmu byl v minulé sezóně se sedmatřiceti body Daniel Volráb. Bez zajímavosti není ani to, že se v první šestce kanadského bodování Děčína objevili hned tři Piráti, kteří formou hostování pomohli udržet druholigovou příslušnost. Celkem naskočila za Medvědy sedmička hráčů z aktuální soupisky Chomutova – konkrétně Roman Chlouba, Milan Kostourek, Michal Žižka, Jakub Chrpa, David Černý, David Petrásek a Dominik Ferbas.

Pikantní by také mohl být souboj exlitvínovských matadorů. Na straně domácích stojí bojovník Michal Trávníček a útok hostí posílila „dvojčata“ Viktor Hübl s Františkem Lukešem.

Piráti v posledním zápase sezóny 2021/2022 přišli o stoprocentní bilanci

Hokejisté z Chomutova již měli jisté první místo v kvalifikaci o druhou ligu a tím i zajištěný postup, nicméně i tak se chtěli domácí s fanoušky rozloučit vítězstvím nad Hvězdou Praha a udržením neporazitelnosti v celé sezóně. Bohužel zápas se Pirátům vůbec nepovedl a po dvou třetinách svítilo na kostce skóre 0:5. Brankami Řezníčka a Chlouby se povedlo výsledek v poslední části již jen zkorigovat na konečných 2:5.

PIRÁTI CHOMUTOV – HVĚZDA PRAHA 2:5 (0:2, 0:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 47. Řezníček (Kostourek), 47. Chlouba (Mála) – 9. Nacházel (Šonský), 19. Klečka (Chvála, Hradil), 28. Šonský, 29. Nacházel (Klepáček), 38. Slavík (Grim).
Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0 Střely na branku: 41:43.


Sestava Pirátů: Hanuljak (29. Tuček) – Petrásek, Hartman, Novák, Charousek, Ferbas, Žižka, Cestr, Bártek – Freiberg, Řezníček, Kostourek – Mála, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mežnar, Huňady – Josef Rindoš, D. Šilar, Jaroš.

Poslední vzájemné duely se odehrály v rámci přípravy na minulou sezónu

Oba soupeři na sebe v srpnu 2021 narazili hned dvakrát a pokaždé se z vítězství radoval domácí celek. Děčín nejprve v posledních čtyřech minutách otočil na svou stranu skóre na domácím stadionu a zvítězil nad Chomutovem těsně 3:2. Piráti naopak na svém ledě dominovali a Medvědy rozcupovali po jasném průběhu 10:3.


Soupisky obou celků doznaly před nadcházející sezónou velkých změn a diváci se budou mít na co těšit. Objektivně se ve druhé hokejové lize zvedá úroveň soupisek a tím i konkurenceschopnost účastníků soutěže.

Aktuální soupisky, ze kterých mohou trenéři obou týmů složit sestavu pro první duel přípravy:

Soupiska Pirátů: Richard Běhula, Miroslav Hanuljak, Josef Sluka – Dominik Ferbas, Radek Havel, Kamil Charousek, Lukáš Pavlát, David Petrásek, Vít Seeman, Jakub Váchal, Michal Žižka – David Černý, Viktor Hübl, Roman Chlouba, Jakub Chrpa, Tomáš Koblížek, Milan Kostourek, Jaroslav Kůs, František Lukeš, František Mála, Erik Mežnar, Josef Rindoš.

Soupiska Medvědů: Lukáš Lavinger, Ondřej Skokan, Petr Kácha – Jakub Loukota, Vladimír Brož, Dominik Kučera, Adam Charvát, Adam Starý, Jakub Kadár, Pavel Gottfried, Josef Kitzberger, Bohuslav Tenkrát, Jan Kaltenböck – David Tůma, Michal Trávníček, Daniel Volráb, Tomáš Faigl, Lukáš Nezbeda, Štěpán Kuchynka, Karel Horák, Radek Fojt, Filip Ineman, Jáchym Čermák, Pavel Zajan, Tomáš Nezbeda, Jan Chovanec, Jan Tůma, Michal Hruška, Aleš Macek, Bohuslav Nowak, Petr Hruška, Lukáš Polák

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov