7. Třída - článek

Fair play za bod: „Neváhal bych a udělal to znovu,“ hlásí Marco Vrba

Napsala 08.11.2023 Kateřina Kundertová
Sedmáci odehráli v devátém kole ligy vyrovnanou a divokou partii proti kláštereckým Tygrům, kteří i díky gestu fair play Marca Vrby urvali v okresním derby bod. Čtrnáctigólová přestřelka skončila smírně a přinesla mladým hráčům i něco navíc do života.

Piráti do utkání výborně vstoupili a po šesti minutách vedli už o dva zásahy, jenomže skoro stejně rychle Klášterečtí srovnali. Vedení vrátil na chomutovské hole čtyři vteřiny před sirénou Milan Sinkule, jenž později dokonal hattrick.

Podobně divoká byla i prostřední část, kterou už po devíti vteřinách otevřel Alexandr Moskvitin, ten v utkání nasbíral bilanci dvou gólů a tří asistencí. Pak přišla chvíle hostů, kteří se po přelomu základní hrací doby dostali poprvé v zápase do vedení, přestože jejich ofenzivní snažení na chvíli přerušil poplach v aréně. Divočina pokračovala – Piráti do šatny totiž odešli opět s jednogólovým náskokem.

Na začátku závěrečného dějství nejprve hokejisté v modrém opět srovnali, aby za pár okamžiků byli blíže vítězství Chomutovští. Když už byly dva body na dosah, došlo k důležitému okamžiku, který získal výraznější přesah.

Při úniku mladého Tygra došlo k faulu, který rozhodčí prvotně vyhodnotil na dvě minuty. Trenér hostí se domáhal trestného střílení a hlavní kouč Marco Vrba mu dal v duchu fair play za pravdu! Sudí své rozhodnutí změnil, Klášterec srovnal a oba celky se rozešly smírně 7:7.

„Nejdůležitější je, že nikdo z našeho realizačního týmu na střídačce neváhal. Kluci dostali životní lekci, jak by se k sobě měli chovat a jak by měli fungovat. Ukázali jsme úctu nejenom ke sportu, který hrajeme, ale také k soupeři, který podal výborný výkon,“ ohlíží se Marco Vrba.

„Tygři i Piráti hráli velice krásný otevřený zápas, ve kterém nechyběla šikovnost hráčů ani odpovědná obranná hra. Zasloužený závěrečný potlesk si užívali všichni hráči na ledě. Nezbývá než konstatovat, že to ti trenéři dělají dobře,“ napsali Tygři na svůj facebookový účet.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov