This text will be replaced


Reportáže

Piráti porazili Plzeň v prodloužení, rozhodl Chrpa

Napsala 15.08.2017 Kateřina Kundertová
P l z e ň - Piráti odjeli k prvnímu venkovnímu utkání na led Plzně. Omlazená sestava chomutovských hráčů určitě nebyla favoritem, přesto překvapila, jelikož si po přesilovkových gólech Jaroslava Mrázka a Mária Grmana odnesla po první třetině vedení o dva přesné zásahy. V prostřední části za domácí snížil Jan Schleiss, na kterého navázal David Stach ve třetí periodě. Za vyrovnaného stavu došlo utkání do prodloužení, které ukončil trefou do odkryté klece Jakub Chrpa.
přát út 15.8.2017
PLZ
2:3p(0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
CHM
Plzeň
Svoboda – Kvasnička, Kadlec, Pulpán, Jones, Moravčík, Kaňák – Straka, Preisinger, Gulaš – Kindl, Stach, Indrák – Schleiss, Kodýtek, M. Chalupa – Procházka, Přikryl, Hollweg
Chomutov
Lukeš – Kopic, Szathmáry, Slovák, L. Chalupa, Buchtela, Grman, Mrázek – Hejcman, Rindoš, Chrpa, Šťovíček, Chlouba, Krejčiřík, Rob, Hlava, Havel, Koblasa, Poletín

Branky a nahrávky

Plzeň
31. Schleiss (M. Chalupa), 43. Stach (Gulaš)
Chomutov
10. Mrázek (Koblasa, Slovák), 14. Grman (Chrpa), 61. Chrpa (Chlouba)

Statistiky

Vyloučení
7:9
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
51:20
Rozhodčí
Svoboda, Sýkora – Jelínek, Pešek
Vyšší tresty
Schleiss a Moravčík – Koblasa všichni 10 minut

Shrnutí

Do první akce se dostal Milan Gulaš, který v tísni zakončil mimo. Poté si Darek Hejcman velice šikovně našel odražený puk a pohotově nastřelil pravou tyčku Svobodovy brány. Piráti si následně zahráli tři přesilové hry v řadě. Po jedné povedené ale nevyužité početní výhodě přišla další, kterou už Chomutovští zužitkovali. Od modré vystřelil Jaroslav Mrázek, který bombou nedal Svobodovi šanci – 0:1.

Ihned následnou výhodu o jednoho hráče svěřenci Vladimíra Růžičky využili. Po jedenácti vteřinách se prosadil Mário Grman, jenž stejně jako předchozí střelec pálil od modré – 0:2. V závěru třetiny si početní výhodu zahráli i domácí, ale nevyužili ji, a tak se část přesunula do druhého dějství.

I ve druhé části bylo k vidění několik oslabení na obou stranách, za vzájemnou potyčku byli vyloučeni Petr Straka a Lukáš Chalupa. Při jedné z početních výhod pálil několikrát z vrcholu pravého kruhu Milan Gulaš, ale ani jedna střela za Štěpána Lukeše nepropadla. Na druhé straně v situaci dva na jednoho Roman Chlouba přihrál Michalu Poletínovi, který však netrefil letící puk.

Ve 31. minutě se Matěj Chalupa protáhl po pravé straně a poslal puk před bránu, kde byl Jan Schleiss, jenž z první snížil – 1:2. O dvě minuty později se do šance prodral Miroslav Preisinger, který překonal chomutovského brankáře střelou mezi betony, ale puk doklouzal mimo klec. V další přesilovce nabídl Petr Kadlec na teč Denisu Kindlovi, ten ale nebyl úspěšný. Do šaten si po dvou třetinách Piráti odnesli jednobrankové vedení.

Na začátku třetí třetiny poslal duel do prodloužení David Stach, který dorazil pokus Milana Gulaše – 2:2. O chvíli později mohl strhnout vedení na stranu Plzně Miroslav Indrák, který ale nastřelil z mezikruží břevno. Pěstní souboj mezi Janem Schleissem a Petrem Koblasou nejdříve vedl chomutovský útočník, ale nakonec to asi skončilo remízou. Následně se na obou stranách urodilo několik šancí, ale ani jedna se neujala.

V prodloužení se dostali do úniku dva na nikoho Roman Chlouba a Jakub Chrpa, kteří si vyměnili kotouč a nakonec mladší z dvojice rozhodl střelou do odkryté části branky – 2:3pp.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Plzeň 1929): „Musím uznat, že soupeř byl houževnatý. Nechali dva útoky doma, chtěli vyzkoušet jiné kluky, i my jsme zkoušeli. V první třetině měl Chomutov lepší pohyb, z toho pramenila naše oslabení, ve kterých jsme inkasovali. Trpělivě jsme si však šli za kontaktní brankou a poté i vyrovnáním. Kluky jsme nabádali, že se o vítězství musejí porvat, ukázat morální sílu a zápas otočit. To se bohužel nepodařilo. Pro nás se již sestava krystalizuje. Počkáme ještě jeden dva zápasy a poté se budeme rozhodovat.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Přijeli jsme v tak trochu mladé sestavě, protože v týdnu hrajeme tři utkání. Chtěli jsme síly rozložit a dát šanci mladým hráčům. Ti to dle mého názoru zvládli nad očekávání. Povedl se nám vstup do utkání, vedli jsme 2:0 a čekali jsme co Plzeň. Ta samozřejmě přepla, zatlačila nás, ale díky bojovnosti a i možná štěstí jsme utkání dovedli do prodloužení, kde jsme sehráli parádní akci. Není tak důležitý výsledek, ale spíše fakt, že spoustu kluků, kteří jsou na hraně A-týmu nebo třeba v Kadani, můžeme kdykoliv použít. Pro nás jsou to příjemné starosti, navíc parádně se v mužích uvedl i gólman Lukeš. Nezbývá mi, než klukům poděkovat za dobře odvedenou práci.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
TECHNIKA HOCKEY BRNO
Piráti Chomutov