JUNIOŘI - reportáž

Juniorka navázala na výhru s Vítkovicemi a porazila i Třinec

Napsal 22.12.2015 David Panuška
C h o m u t o v - Den po výhře nad Vítkovicemi se chomutovští hokejisté představili v DHL Extralize juniorů proti Třinci. Domácí vedli po pěti minutách již o dvě branky a koncem třetiny přidali i třetí zářez. Třinec jen korigoval. Začátkem druhé periody Třinec snížil na rozdíl jediné branky a bylo zase o co hrát. Vyrovnání ale nepřišlo, ba naopak. Domácí dali dalši tři branky a utkání rozhodli. Ve třetí části hosté jen snižovali na konečných 6:3 pro domácí.
30.kolo út 22.12.2015
CHM
6:3(3:1, 3:1, 0:1)
TRI
Chomutov
Lukeš – Páleník, Blaha, Hierman, Cestr, Hlaváček, Lidák – Wágner, Navrátil, Palička, Részegh, Tůma, Macháček, Adámek, Kellerstein, Rindoš, Kulich, Strunz, Polák
Třinec
Fendrich (od 5.Loubal) – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Roman, Stránský, Heider, Adámek – Lacka, Stuchlík, Kaukič, Petrák, Cienciala, Flok, Kovarčík, Kalus, Murín, Pala

Branky a nahrávky

Chomutov
3. Polák (Hlaváček, Navrátil), 5. Strunz (Wágner, Blaha), 17. Macháček (Wágner, Cestr), 30. Navrátil (Páleník, Macháček), 36. Kellerstein (Macháček, Cestr), 38. Részegh (Hlaváček)
Třinec
18. Cienciala (Stuchlík, Roman), 25. Lacka (Adámek), 43. Kovařčík (Pisarik, Cienciala)

Statistiky

Vyloučení
7:7
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
26:44
Rozhodčí
Sýkora – Jelínek, Pešek

Shrnutí

Piráti měli začátek utkání hodně usnadněný. Nejen, že byli aktivní, ale také měli k dispozici přesilové hry. Pár sekund po skončení té první skóroval Tom Polák, který doklepával do branky střelu Marcela Hlaváčka. Následovala druhá přesilovka a druhý gól. Střelu Františka Wágnera z pravého kruhu tečoval před brankářem Martin Strunz a bylo to 2:0. Po sedmnácti minutách to bylo již o tři branky. František Wágner přihrál Petru Macháčkovi, který udělal kličku brankáři a skóroval. O pětadvacet sekund později korigoval stav utkání David Cienciala, jenž zakončil svou individuální akci bekhendovou střelou.

Hosté dokonce stav utkání snížili na rozdíl jediné branky. Po nahození Mariana Adámka se tečovanou střelou prosadil Jakub Lacka. Vyrovnání nepřišlo. Nahození od modré čáry dokázal do branky tečovat Jakub Navrátil a bylo to opět o dvě branky. Další branky do konce třetiny dali ještě Adam Kellerstein, jenž zakončoval svou akci povedeným bekhendem a Tamás Részegh, jemuž se povedlo dorazit puk do branky po střele Marcela Hlaváčka.

Třinec byl ve třetí třetině jasně lepším celkem, ale padla z toho jediná branka. Po závaru před brankou se prosadil Michal Kovařčík a bylo to jen o tři branky. Chomutovské následně podržel brankář Lukeš, a tak zůstaly tři body v Chomutově.

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (Chomutov): „Jsme rádi za tři body a za to, že jsme Třinci oplatili porážku z minulého zápasu. Od první minuty jsme šli výhře naproti. Škoda té poslední třetiny, kde jsme se zbytečně stáhli, nechali jsme Třinec hrát a málem se nám to vymstilo. Díky brankáři jsme dokázali výsledek ubránit a získali jsme tři body.“