JUNIOŘI - reportáž

Junioři přišli o dvoubrankové vedení, přesto slaví vítězství

Napsal 10.10.2015 Jan Thöma
C h o m u t o v - Junioři porazili ve dvanáctém kole poslední PSG Zlín 4:2. Pirátům vyšla především první třetina, kterou vyhráli 2:0, ale následovala divoká druhá část, ve které nejprve Zlín nepříznivé skóre dotáhl, ale pak vrátil vedení Chomutovu Jiří Tupý. Piráti v poslední třetině přidali ještě jednu branku a slaví vítězství.
12.kolo so 10.10.2015
CHM
4:2(2:0, 1:2, 1:0)
ZLN
Chomutov
Lukeš - Běhula, Páleník, Hierman, Cestr, Hlaváček, Benda, Novák – Wágner, Krivošík, Részegh, Macháček, Adámek, Tupý, Kellerstein, Rindoš, Doležal, Strunz, Trapl
Zlín
Haloda – Sirota, Váňa, Stuchlík, Schmied, Kolařík – Hlaváč, Goga, Lainka, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský

Branky a nahrávky

Chomutov
10. Részegh (Krivošík, Hlaváček), 15. Rindoš (Strunz), 40. Tupý (Részegh, Krivošík), 49. Rindoš
Zlín
31. Kolařík (Stuchlík), 39. Lainka (Stuchlík, Hlaváč)

Statistiky

Vyloučení
5:4
Využití
0:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
36:16
Diváci
80
Rozhodčí
Svoboda – Brejcha, Suchánek

Shrnutí

Skóre se otevřelo v deváté minutě, když se po krásné kombinaci prosadil TAMÁS RÉSZECH - 1:0. V patnácté minutě se po tlaku domácích prosadil JOSEF RINDOŠ - 2:0. Domácí poté dlouho tlačili, ale další gól nepřidali.

Do druhé periody vstoupili lépe domácí, kteří od začátku třetiny tlačili soupeře v obranném pásmu. Ve třiadvacáté minutě měl Martin Strunz odkrytou branku, ale jeho střela mířila jen do boční sítě. V polovině utkání snížil hostující MICHAL KOLAŘÍK, který se přesně trefil v přesilové hře - 2:1. Minutu a půl před koncem utkání srovnal PETR LAINKA - 2:2. Koncem třetiny poslal Chomutov znovu do vedení JIŘÍ TUPÝ, který prostřelil zlínského brankáře nenápadnou střelou - 3:2.

Úvod do poslední části byl umírnější, ale Piráti mají hru pod kontrolou. V čase 48:38 využil obrovského zaváhání zlínské obrany JOSEF RINDOŠ, když zachytil pomalou přihrávku zlínských a objevil se před bezmocným Halodou - 4:2. Poté už zlínští, ani chomutovští nic nevymysleli a tak už se skóre nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (Piráti Chomutov): Do zápasu jsme vstoupili velice slušně. Zlín jsme k ničemu nepustili a hráli jsme, co jsme chtěli. Dokázali jsme toho zúročit a vést dva nula. Bohužel, jak bývá naším zvykem, ve druhé části jsme polevili, mysleli jsme si, že Zlín bude už odevzdaný, taky podle toho třetina vypadala. Udělali jsme zbytečný chyby, po kterých Zlín vyrovnal. Naštěstí jsme dokázali dát v závěru třetiny góla, což nás uklidnilo. Třetí část jsme vybojoval a dokázali jsme vedení udržet.

Bc. Radek Pšurný (PSG Zlín): Už několikátý zápas nás srážení individuální chyby a produktivita. Bohužel máme velký počet zraněných hráčů. Včera se nám zranili dva, dnes další. V průběhu zápasu jsme měli problémy s bruslema, takže jsem dohrávali na nějakých třináct hráčů. Potom je hrozně těžké držet se soupeřem krok. Vždy uděláme nějakou individuální chybu, ale bohužel, když si vytvoříme šance, nejsme schopni je proměňovat. Až na první třetinu jsme byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. Vím, že jsme proti Litvínovu nehráli dobře, ale proti Chomutovu jsme si minimálně bod zasloužili.