JUNIOŘI - reportáž

Junioři jen těsně nezvládli úvodní duel semifinálové série s Libercem

Napsal 20.03.2015 Michal Luxa
C h o m u t o v - V úvodním duelu semifinálové série nestačili Piráti na Liberec, s nímž prohráli 2:3. Na úvodní branku stihl ještě v první třetině odpovědět Martin Šťovíček, ale ve druhé části odskočili Bílí Tygři o dvě góly. Jenže Chomutov se dočkal snížení, ale slibné šance ve třetím dějství nedokázal využít, a tak v sérii prohrává 0:1.
SF1 pá 20.3.2015
CHM
2:3(1:1, 1:2, 0:0)
LIB
Chomutov
Lukeš – Meliško, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý, Drobný – Wágner, Šťovíček, A. Macháček, D. Kaše, Jirušek, Tupý, R. Veselý, Bednář, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa.
Liberec
Stezka – Mrázek, Šír, Artl, Beránek, Havlín, Pálek, Divila, Tržický – Babec, Hrníčko, Kalfiřt, Huňa, Král, Svoboda, Jedlička, Solenský, Lakatoš, Zachar, Havlas, Paločko.

Branky a nahrávky

Chomutov
9. Šťovíček (Cestr), 35. Wágner (D. Kaše)
Liberec
9. Jedlička (Kalfiřt, Havlas), 27. Král (Havlas), 28. Kalfiřt (Jedlička)

Statistiky

Vyloučení
8:8
Využití
0:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:31
Diváci
250

Shrnutí

Na začátku první periody byli aktivnější hosté z Liberce. Ti si vytvořili několik dobrých šancí, ale prosadit se dokázali až v polovině deváté minuty. V přesilové hře se hosté dostali do těsné blízkosti Lukeše, Kalfiřt poslal přihrávku na volného Jakuba Jedličku a ten dostal kotouč za záda chomutovského brankáře - 0:1.

Vyrovnání měl následně na holi Petr Macháček, jeho pokus ale Stezka výborným zákrokem zlikvidoval. Hostující brankář se předvedl ve velmi dobré formě i v 17. minutě. Před Stezkou bylo hned několik Pirátů, ale brankář Severočechů dokázal všechny dorážky z bezprostřední blízkosti pochytat.

Následně se mohl prosadit na druhé straně Lakatoš, ale Lukeše nepřekonal. Radovali se tak Piráti. Cestr vystřelil od modré čáry a dobře postavený Martin Šťovíček dokázal usměrnit kotouč za záda Stezky. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1.

Ve druhé třetině měli hosté velkou převahu. Ve 26. minutě se do šance dostal Paločko, ale Lukeše nepřekonal. To se povedlo o pár desítek vteřiny později až Zdeňku Královi, který dostal přihrávku do mezikruží a přesně umístěnou střelou překonal domácího brankáře - 1:2.

Hosté se vstřelenou brankou dostali na koně a o půlminuty později vedli již o dvě branky. Pirátská defenziva předvedla „ukázkovou“ chybu, Jedlička poslal kotouč volnému Jakubu Kalfiřtovi a ten poslal kus černé gumy pohodlně do odkryté klece Pirátů - 1:3.

Piráti následně mohli snížit stav, ale Stezka předvedl několik dobrých zákroků v řadě. Snížit se tak domácím podařilo až ve 35. minutě, kdy dostal František Wágner výbornou přihrávku mezi kruhy a prostřelil Stezku. Liberečtí měli na konci třetiny ještě několik výborných šancí, ale stav po dvou částech byl 2:3.

Ve třetí třetině byly oba týmy více opatrné. Velkou šanci si vytvořil Solenský, kterého však vychytal Lukeš. Na druhé straně se neprosadili po brejku dvou na jednoho Macháček ani Huňady.

Piráti zkoušeli v závěru utkání i dvouminutovou hru bez brankáře, kterou však nedokázali využít. Liberec se tak ujal vedení 1:0 v semifinálové sérii.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (Chomutov): V prvním utkání nám scházel pohyb a od začátku to nebylo ono. Proti zápasům, které jsme sehráli s Kladnem nám něco chybělo a všude jsme byli o krok později. Soupeř nám ve druhé části odskočil na 1:3 a nám se podařilo snížit, ale neměli jsme sílu a scházelo nám i trochu štěstíčka. To se nedá nic dělat a musíme se připravit na další utkání, které pojedeme samozřejmě vyhrát.

Petr Haken (Liberec): Myslím si, že první třetina byla nervózní z obou stran, ale poté se začalo více bruslit a zápas byl důrazný. Myslím si, že rozhodly naše dvě slepené branky v krátkém rozmezí a poté jsme už zvládli i těžké situace. Je škoda, že jsme neproměnili nějakou šanci, po které by jsme mohli být klidnější.