ST. DOROST - reportáž

Důležité třetí utkání zvládli Energetici, jenž zdolali Piráty díky dobré druhé třetině

Napsal 08.03.2015 David Panuška
C h o m u t o v - V rámci RAKO extraligy staršího dorostu se v Chomutově rozehrálo třetí osmifinále play-off. Do utkání lépe vstoupili domácí, jenž vedli po čtyřech minutách. Chomutov dokázal vyrovnat, i přesto ale první třetinu vyhráli hosté, kterí v druhé periodě dali další dvě branky. Třetí třetina vypadala zajímavě, Piráti dokonce snížili na rozdíl jediné branky, ale vyrovnat se jim již nepovedlo.
OF3 ne 8.3.2015
CHM
3:5(1:2, 0:2, 2:1)
KVA
Chomutov
Strejc (35´ Zvědělík) – Lidák, Hlaváček, Dvořák, Běhula, Gröger, Novák, Buchtela, Hajič – Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, M. Svoboda, Tůma, Rindoš, Hřebíček, Dejmek. J. Svoboda, Adámek
Karlovy Vary
Kuchař – Vodička, Vápeník, Hrůša, Beer, Pajk, Pátek, Havlík, Bernáth, Prachař – Trapl, K. Svoboda, Čejka, Slabý, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Prošek, Kurfürst, Janata

Branky a nahrávky

Chomutov
11. Polák (Lyszczarczyk, Novák), 47. Lyszczarczyk (Novák), 57. Palička (M. Svoboda)
Karlovy Vary
4. Čejka (Trapl, Vodička), 19. Horký (Trapl, Davídek), 31. Pajk (Kurfürst, Vodička), 35. Trapl (Vodička), 59. Pastyřík (Vodička, Kuchař)

Statistiky

Vyloučení
8:11
Využití
1:2
V oslabení
0:1
Střely na branku
35:20
Diváci
350

Shrnutí

Do utkání vstoupili lépe Západočeši. Střelu od modré čáry dorazil za záda Strejce Michael Čejka. Hra se začínala srovnávat a po chvilce byli aktivnější domácí. Tom Polák projel skrz pásmem, položil si Kuchaře a střelou nad beton vyrovnal na 1:1. Chomutov měl optickou převahu, ale šance si nevytvářel, a tak udeřili hosté. Martin Trapl posunul puk na volného Michala Horkého, jenž do přihrávky vložil jen hůl. Obrovskou šanci měl vzápětí Tom Polák, ale nyní se mu nepovedlo Kuchaře prostřelit.

Piráti svého soupeře na začátku druhé třetiny přehrávali, ale nedokázali ideálně střílet, a tak přišla odplata. Dvanáct sekund po uplynutí třicátého minuty se po nenápadné akci prosadil Ondřej Pajk, který svižnou ránou navýšil vedení svého týmu. Výbornou akcí se následně ukázala dvojice Vodička-Trapl. První jmenovaný poslal puk na teč Martinu Traplovi, který puk lehce tečoval a ten skončil ve Strejcovo brance, jenž po této brance vystřídal. Do konce druhé periody měli obrovské šance Lyszczarczyk a Toman, ale ani jeden z nich nepřekonal skvělého Kuchaře.

Střeleckou smůlu protrhli domácí až v sedmačtyřicáté minutě, kdy se od modré čáry trefil Alan Lyszczarczyk. Piráti nadále tlačili a hnali se za vyrovnáním. Třetí branku vstřelil tři minuty před koncem Filip Palička a domácí pomýšleli na vyrovnání. Veliká chyba ale všechno utnula. Nepřesnou přihrávku zachytil Petr Vodička, jenž puk vyhodil mimo pásmo. Za pukem se hnal Marek Pastyřík, který přebruslil Marcela Hlaváčka a dal pojišťující branku.