ST. DOROST - reportáž

Starší dorostenci udolali Karlovy Vary až po nájezdech

Napsal 27.09.2014 Antonín Domanický
C h o m u t o v - Svěřenci Kamila Koláčka nastoupili v rámci 8. kola RAKO extraligy staršího dorostu k utkání s Karlovými Vary. V zápase otevřeli skóre nejprve hosté a Piráti museli dotahovat. Během utkání se dvakrát dostali do vedení, ale hosté se vždy dotáhli a utkání tak dospělo až do samostatných nájezdů.
8.kolo so 27.9.2014
CHM
5:4sn(1:1, 2:1, 1:2 - 0:0)
KVA
Chomutov
Strejc (Zvědělík) – Lidák, Hlaváček, Běhula, Gröger, D. Novák, A. Novák, Muchka – Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, M. Svoboda, Jindra, Dejmek, Wágner, Šilar, Adámek.
Karlovy Vary
Kuchař (Grančarov) – Vodička, Vápeník, Beer, Pajk, Pátek, Havlík, Prachař – Trapl, K. Svoboda, Čejka, Slabý, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Kurfürst, Janata.

Branky a nahrávky

Chomutov
20. Toman (Wágner), 27. Kulich (Toman), 28. Adámek (Lyszczarczyk), 49. D. Novák (Lidák, Lyszczarczyk), rozh. náj. D. Novák
Karlovy Vary
5. Prachař (Slabý, Havlík), 23. Janata (Vodička), 48. Vápeník (Horký), 52. Čejka (Janata)

Statistiky

Vyloučení
8:6
Využití
2:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
34:23
Diváci
110
Vyšší tresty
Kurfürst (KVA) 10 minut nesportovní chování

Shrnutí

V zápase se dostali jako první do vedení Vary. V páté minutě zvládl Strejc vyrazit střelu Slabého, ale dorážka DAVIDA PRACHAŘE byla již nad jeho síly - 0:1. Piráti nechtěli nechat své soupeře ve vedení. Zvýšili aktivitu a snažili se vyrovnat. Velkou šanci měl Lyszczarczyk avšak při své pohledné akci trefil jen beton brankáře Kuchaře. Vyrovnání se však konalo až na konci třetiny. Ve vlastním oslabení a deset vteřin před koncem třetiny ujel Wágner a našel JOSEFA TOMANA u vzdálenější tyče přesným pasem. Ten již neměl problém skórovat – 1:1.

Na úvod druhé části se Vary při hře čtyři na čtyři vrátili do vedení. Po buly puk dostal JIŘÍ JANATA a poslal jej přímo za záda brankáře Strejce – 1:2. Piráti ale nezaháleli a po vyloučení Beera se ujali slova. JAROSLAV KULICH se dostal k odraženému puku a nezaváhal s jeho posláním do sítě – 2:2. Domácí se nespokojili jen s vyrovnáním. Vytvořili závar před Kuchařovo brankou, a nepřehledné situace využil domácí kapitán TOMÁŠ ADÁMEK a poslal svůj tým do vedení – 3:2. Skóre se i přes četné šance na obou stranách neměnilo a to až do třetí třetiny.

Ve třetí části se podařilo hostům srovnat. Po střele Horkého ještě zasáhl gólman, ale puk se od PAVLA VÁPENÍKA odrazil do brány – 3:3. Vzápětí však přišel gól domácích, který tvrdou ranou obstaral b>DANIEL NOVÁK - 4:3. Piráti měli zpět své vedení, avšak ani tentokrát jim nevydrželo. MICHAEL ČEJKA dostal puk po buly a sám, nerušen vystřelil přesně za záda brankáře – 4:4. Skóre zůstalo nezměněno až do závěrečného hvizdu.

V prodloužení měl pak velkou šanci Lyszczarczyk a puk po jeho střele jen těsně míjel bránu. Gól však nepadl a zápas museli rozhodnout nájezdy. V nich rozhodl střelou nad ruku DANIEL NOVÁK a jeho tým tak získal bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Získali jsme dva body, což je za víkend celkem pět. Potřebujeme se bodově zvedat. Na můj vkus jsme měli v zápase příliš vyloučených. Nejspíš to nás stálo kompletní tři body. Z toho je potřeba se poučit ovšem jsme rádi i za dva body po nájezdech.“

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): „Bod, který jsme tu dnes uhráli je pro nás velmi nezasloužený, jelikož jsme podali velice lehkovážný výkon oproti zápasu v Plzni, kde jsme měli zcela jiný přístup a nasazení. Utkání se zlomilo i v přesilových hrách, do kterých nasazujeme hráče, kteří jsou vlastně lídry týmu. Dovednostně ovšem přesilové hry nezvládli, v přesilovkách byli herně naivní a čitelní. Je to pro nás bod z utkání, ve kterém byli domácí jasně lepším týmem a k vítězstvím jim gratulujeme.“