Ohlasy po utkání

„Slavia je náš největší rival a každá výhra se počítá,“ říká šťastný Jan Teterja

Napsala 20.09.2023 Kateřina Kundertová
Chomutovští vstoupili do juniorské ligy velmi dobře, když z úvodních dvou kol získali pět bodů a zapsali také cenný skalp pravděpodobně největšího rivala. Do duelů zasáhl rovněž pirátský novic Jan Teterja, jenž se blýskl v přípravě, vybojoval si místo v základní sestavě a už skóroval i během mistrovského zápasu. A to každý den dojíždí…

Dva zápasy a pět bodů, to je pro Piráty takřka ideální vstup do juniorské ligy, které na západě vládnou. „Nemůže to být o moc lepší. Jsme hrozně šťastní a budeme bojovat dál,“ slibuje Jan Teterja.

Vzhledem k poruše chlazení na velké hale ROCKNET ARÉNY, svěřenci Kamila Koláčka a Daniela Lehnerta museli k úvodnímu kolu vyrazit do nedalekého Klášterce nad Ohří, kde po napínavém průběhu přetlačili Třemošnou gólem v 58. minutě.

„První a druhou třetinu jsme byli lepší a měli i hodně šancí, ale neproměnili jsme je. Pak přišlo zranění soupeře a my vytuhli, ale nakonec rozhodla naše přesilovka v závěru, ta byla klíčová,“ vzpomíná.

O poznání cennější výhru získali Piráti v neděli odpoledne, kdy udolali na vlastním ledě pražskou Slavii. „Výhra nás samozřejmě potěšila a každá se proti ní bude počítat,“ nezastírá střelec vyrovnávacího gólu. „Přede mnou byl bek a já udělal stahovačkou, ale gól jsem neviděl. Určitě byl dobrý,“ směje se.

Piráti se tak vrátili do zápasu a o pár okamžiků se velmi výrazně přiblížili k vítězství po šedesáti minutách. „Na začátku třetí třetiny jsme dali dva rychlé góly, což nám na jednu stranu pomohlo, ale na druhou jsme začali polevovat a přizpůsobili jsme se soupeři, který pak srovnal,“ popisuje a přidává „je to pro nás velké ponaučení, že musíme bojovat až do posledních vteřin.“

Duel tak dospěl do prodloužení, ve kterém vstřelil vítěznou trefu další zástupce nejmladšího ročníku Jaroslav Pospíšil. „Prodloužení je vždycky loterie a nikdy nevíme, co se stane. Dva body jsou pro nás důležité, protože Slavia je asi náš největší rival v soutěži,“ říká kudrnatý forvard.

Oba zápasy spojil jeden jmenovatel – přesilovky. „Hodně jsme na sobě pracovali celou letní přípravu a teď ke konci jsme se v podstatě každý den zaměřili na přesilovky. Vyplatilo se to,“ libuje si Jan Teterja a pochvaluje si také týmový výkon, ve kterém by měly i podle slov hlavního trenéra čnít herní projevy těch nejstarších.

„Pan trenér říkal, že týmový výkon nebude stát na hráčích ročníku 2006, ale na těch starších. My mladší bychom měli dělat černou práci, dobře napadat, být prospěšní pro tým a nedostávat góly,“ uvádí jeden z nich. „Jsem rád, že jsem i jako jeden z nejmladších dostal v úvodních kolech šanci,“ děkuje.

A ještě aby ne, když přípravu odpálil třígólovým zápasem a dařilo se mu ofenzivně i dál. „Přišel jsem z Karlových Varů, proti kterým jsem dal hned v prvním zápase hattrick, to bylo takové symbolické. Hodně mi celá příprava pomohla i do sezóny,“ připouští. „Ale bez týmu a příležitosti bych to nezvládl,“ připojuje chomutovský novic.

„Kluci mě přijali hodně dobře, máme hodně dobrý tým, všichni jsou tu přátelští a je tady i skvělé zázemí, takže jsem tu šťastný,“ líčí rodák z lázeňského města, se kterým je nadále spojený. „Pořád bydlím a díky individuálnímu plánu studuju ve Varech, takže vždycky přijedu vlakem a pak zase jedu hned po tréninku domů,“ uzavírá Jan Teterja.