Aktuální zprávy

Šestý ročník projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI se blíží, poslední zápas nadstavby pomůže neurologii

26.02.2024 Tisková zpráva
Různé okolnosti přerušily speciální zápasy, do nichž jde pirátský A-tým v unikátních dresech, jejichž dražba následně pomáhá vybraným oddělením chomutovské nemocnice. V minulé sezóně vynesl pátý ročník téměř čtvrt milionu místní porodnici, nyní budou svěřenci Martina Pešouta hrát v sobotu 2. března od 17 hodin a 30 minut Velké severočeské derby s Ústeckým Slovanem pro neurologii.
PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI

Výtěžek šestého ročníku pomůže neurologii

  • 1. nemocnice v Chomutově byla provozována od roku 1855 v Puškinově ulici v místě bývalého sídla Policie ČR.
  • Dnešní nemocnice byla otevřena 1. 1. 1908.
  • V roce 1954 bylo v chomutovské nemocnici otevřeno samostatné ambulantní neurologické oddělení.
  • Lůžkové oddělení bylo otevřeno v květnu 1967, o dva roky později se oddělení rozšířilo o dětskou neurologii.
  • Oddělení má akreditaci nejvyššího typu pro obor neurologie, stejně jako fakultní a krajské nemocnice.
  • Chomutovská neurologie získala statut iktového centra, centra poruch spánku, centra pro léčbu spasticity a centra pro biologickou léčbu migrény.
  • Status iktového centra získalo neurologické oddělení v roce 2010, což znamená, že je součástí sítě pro komplexní léčbu cévních mozkových příhod. Iktové centrum má národní i evropskou akreditaci a získalo řadu mezinárodních ocenění za péči o pacienty.

Duel, jehož hlavním smyslem je poděkování zdravotnickému personálu za jeho skvělou práci, se poprvé v historii uskuteční v březnu. „Čekali jsme s výběrem termínu na rozlosování nadstavby, kde se bohužel objevila dlouhé venkovní série a středa nám v tomto ohledu nedávala smysl,“ vysvětluje relativně pozdní datum zápasu ve speciálních dresu Libor Kult.

Tiskový mluvčí klubu zároveň prozrazuje, že na oddělení, jemuž tentokrát projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI pomůže, panovala od začátku shoda mezi zástupci Pirátů i vedením nemocnice. „Pro nás je to osobnější v tom, že nás o zápas pro neurologii požádal člen naší pirátské rodiny. Pavel Čihař nás požádal hned po letní mrtvici, abychom další ročník projektu věnovali právě neurologii, která mu velmi pomohla na cestě zpět do ROCKNET ARÉNY a k znovuusednutí na jeho pozici v režii multimediální kostky,“ zmiňuje šéf klubové komunikace dlouholetý hlas a stálého DJ chomutovského hokeje.

„Když jsme se začátkem roku se zástupci klubu sešli, v podstatě první věty z obou stran zazněly na adresu neurologie,“ popisuje s úsměvem ředitel chomutovské nemocnice MUDr. Michal Zeman, Ph. D. „Z naší strany jsem vůči tomuto oddělení cítil určitý dluh a důvod u Pirátů je naprosto zřejmý,“ doplňuje ještě čelní představitel zdravotnického zařízení.

Stejně jako před rokem vytvořilo logo šestého ročníku projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI grafické studio Trifor, jejíž návrhy se objeví také na dresech, které budou představeny krátce před samotným střetnutím. „Charitativní projekty, které se týkají přímo našeho města, podporujeme velmi rádi ve všech oblastech, s Piráty navíc spolupracujeme dlouhodobě, takže tvorba loga a dresů pro nemocniční zápas, když ho tak nazvu, je věc, která nás velmi baví a máme z ní vždycky radost,“ uvádí majitelka studia Jitka Voráčková.