Preview k zápasu

Piráty čeká domácí odveta s Děčínem, předprodej už běží

Napsal 05.09.2022 Jan Burda
C h o m u t o v - Příprava na novou sezonu je v plném proudu a již v úterý 6. září od 17 hodin a 30 minut bude k vidění duel mezi Piráty a Děčínem. Chomutovští hráči mohou připsat šestou výhru v přípravě a současně udržet domácí neporazitelnost. Online předprodej vstupenek na utkání už běží, pokladny ROCKNET ARÉNY číslo 1 a 3 se otevřou v den střetnutí v 16 hodin.
PŘEDPRODEJ NA DOMÁCÍ PŘÍPRAVU S DĚČÍNEM

Rozdílná příprava obou celků

Piráti zažívají úspěšnou přípravu na novou sezonu. Ze sedmi předsezonních zápasů hned pětkrát vyhráli v základní hrací době, jedenkrát podlehli v prodloužení a pouze jednou prohráli v základní hrací době. Doma jsou zatím stoprocentní, konkrétně porazili Děčín, Cheb, Ústí nad Labem i německý Erfurt. Po prodloužení padli pouze v Ústí nad Labem a v základní hrací době v Litoměřicích. Celkem vsítili třiatřicet branek, což znamená průměrně 4,7 branky na utkání. Taktéž obrana Chomutova se nemá za co stydět, neboť obdržela pouhých osmnáct branek, což je průměrně jen 2,6 gólu na zápas.

Děčín během přípravy odehrál šest zápasů, ve kterých pouze dvakrát zvítězil a čtyřikrát prohrál. Padl s Chomutovem, Benátkami nad Jizerou, Mostem a Jabloncem nad Nisou. Naopak se radoval z vítězství doma nad Mostem a Benátkami nad Jizerou. Obě utkání Děčín vyhrál doma, venku zatím pokaždé vyšel naprázdno. Vstřelil celkem třiadvacet branek, což je zhruba 3,8 gólu na utkání, ale co se týče obdržených branek, tak jich bylo dokonce šestatřicet s průměrem 6 gólů na zápas.

Litoměřická tvrz zůstala nedobyta

Úvodní dvacetiminutovka dopadla lépe pro Stadion, který se dostal do dvoubrankového vedení po přesných trefách Kuťáka s Ramikem. Na začátku druhé periody sice snížil Chlouba, ovšem ve třiatřicáté minutě se prosadil Guman, po kterém se za tři minuty prosadil i obránce Černohorský a šlo se do šaten za stavu 4:1 pro domácí. Závěrečná třetina přinesla pouze jediný gól a to do sítě Litoměřic po druhém přesném zásahu Chlouby.

HC STADION LITOMĚŘICE – PIRÁTI CHOMUTOV 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Kuťák (Guman), 19. Ramik (Jiruš, Šindelek), 33. Guman (Kuťák, Gajda), 36. Černohorský (Jícha, Válek) – 23. Chlouba (Seemann), 59. Chlouba (Váchal, Chrpa).

Sestava Pirátů: Běhula – Charousek, Seemann, Havel, Hynek, Váchal, Žižka – Lukeš, Hübl, Zajíček – Koblížek, Chlouba, Chrpa – Kostourek, Mežnar, Mála – Vostiňák, Príhoda.

Děčín po přestřelce v Jablonci podlehl tamním Vlkům

Na první branku si diváci museli počkat až do šestnácté minuty, kdy se prosadil domácí Abraham. Po začátku druhé třetiny se prosadil i Švík a domácí šli do dvoubrankového vedení, které jim moc dlouho nevydrželo, protože za necelé čtyři minuty odpověděl Faigl. Vlkům vrátil dvoubrankové vedení Folda a v polovině utkání držel Jablonec pohodlný náskok 3:1. Ještě ve druhé periodě se prosadili hostující Loukota s Tůmou, kteří se postarali o to, že se podruhé do šaten šlo za nerozhodného stavu. Do posledního dějství vstoupil lépe Děčín, který se díky trefě Tomáše Nezbedy dostal poprvé v utkání do vedení. Jablonci se ještě podařilo dvěma góly v rozmezí jedné minuty zápas otočit ve svůj prospěch. Konkrétně se prosadili Maďar s Jursou. Svou druhou brankou v zápase ještě vyrovnal Nezbeda a vše nasvědčovalo tomu, že se půjde do prodloužení. Pouhých patnáct vteřin před závěrečnou sirénou ovšem vsítil branku domácí Had a rozhodl tak o výhře Vlků již v základní hrací době.

HC VLCI JABLONEC NAD NISOU – HC DĚČÍN 6:5 (1:0, 2:3, 3:2)

Branky: 16. Abraham, 22. Švik, 29. Folda, 53. Maďar, 54. Jursa, 60. Had – 25. Faigl, 32. Loukota, 33. Tůma, 48. T. Nezbeda, 58. T. Nezbeda.

Sestava Děčína: Skokan – Brož, Charvát, Tenkrát, Loukota, Starý, Kaltenböck – D. Tůma, Nezbeda, Macek – Faigl, Nezbeda, Zajan – Fojt, J. Tůma, Nowak.

Poslední vzájemné utkání skončilo vysokou výhrou Pirátů

Není tomu dávno, co se oba celky utkaly na začátku přípravy. Tehdy domácí Děčín utrpěl porážku 2:8. Piráti spustili kanonádu hned od první třetiny, kterou zvítězili vysoko 4:0. Skóre otevřel v sedmé minutě Havel, toho následovali Hübl, Lukeš a Mežnar. Již v první minutě druhé třetiny zvyšoval náskok Chomutova svým druhým přesným zásahem Lukeš. Děčín za dvě minuty snížil, ovšem zanedlouho se prosadil i Rindoš a vrátil Pirátům pětibrankové vedení. Ve stejném čase došlo i k výměně v brankovišti domácích na trase Skokan – Lavinger. Do konce periody upravil skóre ještě Lukáš Nezbeda. Poslední dvacetiminutovka přinesla pouze upravení výsledku ze strany Pirátů, když góly přidali Kůs se Seemannem.

HC DĚČÍN – PIRÁTI CHOMUTOV 2:8 (0:4, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 23. Volráb (Macek), 27. L. Nezbeda (D. Tůma, Kuchynka) – 7. Havel (Kůs), 11. Hübl (Lukeš, Kostourek), 17. Lukeš (Hübl), 17. Mežnar (Josef Rindoš), 21. Lukeš (Kostourek), 25. Josef Rindoš (Kůs), 48. Kůs, 49. Seemann (Kostourek, Hübl)

Sestava Děčína: Lavinger (25. Skokan) – Brož, Loukota, Kučera, Charvát, Starý, Kadár, Gottfried – D. Tůma, L. Nezbeda, Kuchynka, Faigl, T. Nezbeda, Zajan, Horák, Volráb, Macek, J. Tůma, Chovanec

Sestava Pirátů: Běhula – Ferbas, Havel, Charousek, Pavlát, Váchal, Žižka, Seeman – Kostourek, Hübl, Lukeš, Rindoš, Kůs, Mežnar, Chrpa, Chlouba, Černý