Preview k zápasu

Piráti na vítězné vlně vyráží k duelu s Řisuty. Zopakují třináctku?

Napsala 31.10.2023 Kateřina Kundertová
Piráti vyráží po dvou domácích zápasech do Slaného, kde v rámci dvanáctého kola druhé ligy vyzvou HC Řisuty. Oba celky se nachází v rozdílných situacích, jelikož Chomutovští jedou na vlně šesti výher a buldoci pětkrát v řadě padli. Duel první listopadový den startuje v 18 hodin a 30 minut.

Chomutov se od poloviny října veze na vítězné vlně, během které vyhrál šest zápasů s celkovým skóre 30:11. Naposledy si na domácím ledě poradil s ústeckým Slovanem, když před více než dvěma tisíci diváky otočil z 0:2 díky povedené třetí třetině.

PIRÁTI CHOMUTOV – ÚSTECKÝ SLOVAN 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 35. Lukeš (TS), 40. Březák (Hübl, Svoboda), 45. Eret (F. Hynek, M. Tůma), 57. Hübl (Chrpa, Svoboda), 59. Hübl (Lukeš, Svoboda) – 15. Sýkora (Berčík, Rudovský), 23. Berčík (Bláha, Kuchynka).
Vyloučení: 6:12. Využití: 1:1. Střely na branku: 44:23.

Poslední sestava Chomutova: Altrichter – Březák, Kadeřávek, F. Hynek, Seemann, Kučera, Havel, Filip – Svoboda, Hübl, Lukeš – M. Tůma, Eret, Kostourek – Zajíček, Koblížek, Mála – Chrpa, Putz, Jouza.

ŘisutyChomutov
13. místo (7 bodů)pozice2. místo (27 bodů)
24:61skóre54:24
2-0-1-7bilance9-0-0-1
Tadeáš Zeithaml – 5,61 G/Z
Petr Pánek – 5,86 G/Z 
brankářiMartin Altrichter – 2,04 G/Z
Adam Horák 3,21 G/Z
Adam Zich 4 (0+4)nejproduktivnější obráncePatrik Kadeřávek 8 (2+6)
Vítězslav Bílek 14 (10+4)nejproduktivnější útočníkViktor Hübl 19 (9+10)
Vítězslav Bílek 10 gólůnejlepší střelecViktor Hübl 9 gólů
Řisuty nezachytily úvodní měsíce druhé ligy a zatím se drží na spodních příčkách tabulky, jelikož z deseti duelů získali pouze sedm bodů za dvě výhry a prohru v prodloužení. Aktuálně hokejisté s buldokem na prsou mají pět proher v zádech, když v Benátkách nad Jizerou schytali kanára a naposledy nestačili na Vrchlabí.

Ale nemělo to mužstvo z Krkonoš vůbec jednoduché. Vítězslav Bílek otevřel skóre už v první minutě a později po dvou gólech Filipa Krstka srovnal, jenomže Vrchlabí třemi zásahy ve třetí třetině rozhodlo.

HC ŘISUTY – HC STADION VRCHLABÍ 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 1. Bílek (Janeček, K. Pejchal), 34. Bílek (Čech, Janeček) – 13. Krsek, 27. Krsek (D. Chalupa), 51. Chrtek, 56. T. Bláha (P. Urban), 59. Moník (Kynčl, P. Urban).
Vyloučení: 5:4, navíc Pejchal – Kynčl 5 minut. Bez využití.

Poslední sestava Řisut: Zeithaml (Pánek) – Řepka, Zich, Janda, Malovický, Jakubec, Strnad – Janeček, K. Pejchal, Bílek – Hajný, Mulač, Čech – Výrut, Pulda, Okegawa.

    SOUPISKA ŘISUT

    Brankáři: Petr Pánek, Tadeáš Zeithaml.
    Obránci: Jan Jakubec Sebastian Janda, Matěj Malovický, Pavel Řepka, Jan Strnad, Ondřej Volráb, Adam Zich.
    Útočníci: Vítězslav Bílek, Daniel Čech, Jakub Hajný, Aleš Chamrád, Petr Janeček, Vincent Keszi, Jakub Mulač, Juja Okegawa, Petr Patyk, Kryštof Pejchal, Viktor Procházka, Marek Pulda, Libor Švec, Štěpán Vimmer, Jan Výrut.
    Hlavní trenér: Pavel Křepelka.

Jedna ze dvou desítek a domácí trápení: V minulé sezóně změřili Piráti síly s Řisuty pouze dvakrát, neboť Středočeši hráli spodní nadstavbu, zatímco Piráti bojovali o co nejlepší nasazení pro play-off. Během prvního vzájemného duelu si parta kolem kapitána Hübla otevřela ve Slaném střelnici, která se zastavila na třinácti gólech. Podělilo se o ně osm různých hráčů, čtyřikrát se prosadil Milan Kostourek. Odvetu v ROCKNET ARÉNĚ začali lépe Řisutští, kteří vyhráli úvodní dějství 2:0 a po dvou třetinách vedli 4:3. Piráti však ve třetí části zabrali a skóre otočili i zásluhou dvou tref Františka Mály.

TOPfoto: Facebook HC Řisuty.

×
Dnes v 17:30 | Muži
Piráti Chomutov
AZ Havířov