Aktuální zprávy

Piráti mají za sebou základní část, do horní nadstavby vstoupí z prvního místa

Napsala 15.01.2024 Kateřina Kundertová
Druhá liga má za sebou základní část západní skupiny, kterou na čele uzavřeli chomutovští Piráti. Od 17. ledna do 2. března je čeká druhá část jen proti silnějším soupeřům v horní nadstavbě, kam proklouzl v posledním kole i Slovan.
ONLINE PŘEDPRODEJ NA LEDNOVÉ DOMÁCÍ ZÁPASY NADSTAVBY

Základní část západní skupiny o třiceti kolech je po čtyřech měsících minulostí. Piráti se po celou dobu drželi na předních příčkách, ale kvůli ztrátám s Příbramí a Táborem v úvodních vzájemných zápasech se nemohli dostat na samý vrchol. To se jim povedlo až mezi svátky, když otočili přeložené krušnohorské derby a srovnali se se soupeři v počtu odehraných zápasů.

Po zaváhání s Benátkami nad Jizerou o první pozici přišli, jelikož však ani Příbram a Tábor nebyly stoprocentní, díky dvěma výhrám v závěru skončili po osmadvaceti zápasech na první pozici západní skupiny.

Nyní čeká patnáct družstev nadstavbová část druhé ligy, do které si přenášejí výsledky. Skupinu A utvořily celky z prvních osmi pozic a utkají se v dalších měsících dvoukolově každý s každým. Prvních šest týmů půjde rovnou do osmifinále, týmy na sedmém a osmém místě sehrají předkolo play-off. O to se bude bojovat ve skupině B, kterou utvoří družstva z deváté až patnácté pozice.

    Minitabulka:
    Ústecký Slovan – 9 bodů 21:11 (+10)
    HC Kobra Praha – 9 bodů 15:13 (+2)
    Benátky nad Jizerou – 0 bodů

V této souvislosti je nutné zmínit se o situaci právě kolem klíčových pozic, kde se tři celky srovnaly na třiatřiceti bodech, takže o postupujícím nahoru rozhodla minitabulka. Ústí nad Labem, Kobra Praha a Benátky nad Jizerou – jeden šťastný a dvakrát smůla.

Středočeši ze vzájemných zápasů nezískali ani bod, takže se rozhodovalo v posledním kole mezi Slovanem a Kobrou, která si nakonec kvůli prohře 1:4 vytáhla černého petra, jelikož při shodnosti devíti bodů měla horší skóre. Chomutovské tak čekají ještě dvě velká derby.

Dále v rámci kraje potkají nedaleký Most a Děčín, za dalšími soupeři už budou muset cestovat dál – do Tábora, Příbrami a Vrchlabí. Z hlavního města nahoru postoupily jen Letňany.

Nadstavby Západu skončí na prahu března spolu se základní částí východní skupiny. Předkolo je na programu v týdnu od 4. do 10. března a v úterý 12. března startuje osmifinále, postupující do první ligy bude znám nejpozději na konci dubna.

„Vzhledem k utkání hvězd jsme našli nový termín souboje s Vrchlabím a zároveň jsme si prohodili pořadatelství, protože v ROCKNET ARÉNĚ se koná v polovině února jiná akce. Jedná se zatím o ústní dohodu, nicméně všechno směřuje k tomu, že by to tak mělo být. Zbývá dořešit začátek zápasu, který by se konal v neděli,“ popisuje klubový mluvčí Libor Kult. „Můžu dojít i k další změně, o které případně fanoušky budeme infromovat, pokud by k ní opravdu došlo,“ doplňuje.

    ZÁPASY CHOMUTOVA V NADSTAVBĚ
    17. ledna, 17:30 – Piráti Chomutov vs. HC Tábor
    20. ledna, 17:30 – Piráti Chomutov vs. HC Letci Letňany
    24. ledna, 17:30 – Piráti Chomutov vs. HC Příbram
    31. ledna, 18:00 – Mostečtí Lvi vs. Piráti Chomutov
    3. února, 17:30 – Piráti Chomutov vs. HC Děčín
    4. února – Piráti Chomutov vs. HC Stadion Vrchlabí
    7. února, 18:00 – Ústecký Slovan vs. Piráti Chomutov
    10. února – HC Letci Letňany vs. Piráti Chomutov
    14. února, 18:00 – HC Tábor vs. Piráti Chomutov
    17. února – HC Stadion Vrchlabí vs. Piráti Chomutov
    21. února – HC Příbram vs. Piráti Chomutov
    24. února, 18:00 – HC Děčín vs. Piráti Chomutov
    28. února, 17:30 – Piráti Chomutov vs. Mostečtí Lvi
    2. března, 17:30 – Piráti Chomutov vs. Ústecký Slovan