Aktuální zprávy

Další dresy putují k novým majitelům, aukce zápasových dresů vynesla téměř sedmdesát tisíc

Napsal 12.05.2023 Klub
Den před startem světového šampionátu v Rize a Tampere se pro fanoušky Pirátů uzavřela možnost získat další originální zápasové dresy. Tentokrát putovaly do aukce trikoty z prvního druholigového ročníku od sezóny 1996/1997, kdy se v Chomutově hrála třetí nejvyšší soutěž naposledy. Několik dresů sice zůstane na klubu, ovšem i tak aukce o kousek překonala tu poslední sezónní, když tým postoupil z krajské ligy.

Zájemci mohli získat až 25 dresů, k úspěšným dražitelům nakonec poputuje 20 cenný suvenýrů. Celková částka se vyšplhala na 67427 korun, což je o necelý tisíc víc než před rokem. Dresy Richarda Běhuly, Jaroslava Kůse a Jakuba Veselého společně s trikoty, v nichž během sezóny nastupovali mimo jiné Josef Koláček a Tadeáš Svoboda, zůstávají v tuto chvíli klubu.

Vzhledem k tomu, že u aukce dresů ze sezóny 2022/2023 zůstaly všechny nabízené položky pod nejvyšší hodnotou tlačítka Kup teď, se pomyslnými vítězi staly s částkou 8000 korun trikoty Viktora Hübla s Miroslavem Hanuljakem, které oba získal uživatel Strix, a Milana Kostourka, jehož vydražil nick Shaki_33. Zmíněnou možnost předčasného ukončení příhozů využil rovněž nick Petrusa u dresu Stanislava Vrhela, jenž má nového majitele za 6000 korun.

U dresů, jejichž dražba končila „klasicky“, se nejvýš vyšplhal ten, který nosil František Lukeš a který bude mít doma nick sisi70 za 3383 korun. Číslicí tři začíná konečná částka ještě u Jakuba Zajíčka, jehož trikot bude vlastnit uživatel vancis za 3050 korun.

Nejčastěji se měnila cena u dresu Františka Lukeše, na nějž bylo přihozeno šestnáctkrát. Jako poslední skončila dražba trikotu Františka Mály, který nakonec bude dělat radost uživateli Jandys_, jenž přihodil jako poslední až téměř jedenáct minut po oficiálním konci aukce – v 19 hodin, 10 minut a 54 vteřin. Aukce se tak uzavřela o téměř čtyřiadvacet minut dříve než před rokem.

Hned tři dražitelé získali dva dresy. O nicku Strix už padla zmínka, dalšími jsou uživatelé Jandys_, který kromě Františka Mály uzmul také trikot Erika Mežnara celkem za 4500 korun. Nick rihaj pak bude doma mít dresy Jana Ekrta a Štěpána Němce za celkem 4000 korun.

Všichni noví majitelé si mohou dres s certifikátem pravosti vyzvednout po předchozí telefonické dohodě v kancelářích Pirátů, nebo si jej po dohodě mohou nechat zaslat na dobírku. To vše od středy 17. června 2022. Všechny potřebné údaje a kontakty obdrží v následujících dnech prostřednictvím e-mailových schránek, které uvedli při registraci na webu sportovniaukce.cz.