Ohlasy po utkání

„Musíme hru zjednodušit,“ burcoval po prohře se Spartou brankář Martin Růžička

Napsal 06.12.2013 Antonín Domanický
C h o m u t o v - Lídr tabulky pražská Sparta zasadila Chomutovu ve čtvrtečním zápase bolestivou ránu v podobě vysoké porážky. Piráti museli přijmout výsledek 0:7, což jim na náladě nepřidalo. Hodně nepříjemnou vzpomínkou bude zápas také pro Martina Růžičku, který až do 31. minuty čelil útokům týmu z pražských Holešovic. Po čtvrtém gólu jej vystřídal Miroslav Hanuljak. Zápas tak nedávné posile z Pardubic nehodnotil lehce.

Sparta nedala Chomutovu sebemenší šanci alespoň na korigování nepříznivého skóre. Bezchybnou jízdu pražského týmů podtrhl svým výkonem Pöpperle, který na rozdíl od obou chomutovských kolegů mohl být nad míru spokojený. „Musíme se nad vším trochu zamyslet, začít hrát jednoduší hokej,“ soukal ze sebe zklamaný Martin Růžička. „Hlavně je potřeba začít získávat body. Snažíme se dostat vše až skoro do prázdné brány, nakonec dáme jeden nebo dva góly a na tak málo se nedá spoléhat,“ hledal příčiny neúspěchů z poslední doby.

Martin Růžička

...a jeho dosavadní působení v Chomutově

  • Prozatím odchytal za Piráty sedm utkání.
  • Inkasoval v nich celkem 19 gólů.
  • Celková úspěšnost zákroků: 90,06%.

Růžičku nečekal příjemný úvod zápasu, do kterého naskočil jako brankář číslo jedna. V podstatě z první pořádné střely se prosadil kapitán soupeře Rolinek. Postupně sparťané svůj náskok navyšovali a v chomutovské bráně skončili ještě další tři puky, než byl Martin Růžička odvolán. Nutno říci, že na většinu střel neměl dobrý výhled a z inkasovaných gólů jej nikdo nemůže vinit. „S každým gólem se dá něco dělat. Někdy to prostě tak je a do brány toho spadne víc. Hodně stříleli přes hráče. Když to dobře trefí, je puk špatně vidět. Určitě se dá chytit víc, než jsem chytil já. Ovšem to je hokej a tentokrát to lépe vyšlo soupeři,“ popisoval jen těžce jasnou gólovou převahu soupeře.

Šestadvacetiletý odchovanec pardubického hokeje působí u Pirátů od zápasu s Libercem, ve kterém oslnil a připsal si na své konto vychytanou nulu. Další zápasy pro něj ani pro tým nebyly tak úspěšné. Z posledních duelů si připsali Piráti pouze výhru v Kladně za výrazného přispění právě Růžičky, který v zápase s Rytíři dlouho sahal po čistém kontu. Ostatní utkání nebyla až tak úspěšná a poslední zápas byl pro Piráty i pro něj devastující.

„Odhodlání rozhodně nevyprchalo,“ řekl bez delšího rozmýšlení. „Hru jsme podle mého v něčem zlepšili, ale musíme hodně věcí zjednodušit. Sedm gólů pro nás bylo hodně krutých. Hodně gólů padlo, když jsme byli v oslabení. Přesilovky umí Sparta hrát nenáročně a jednoduše, proto je proměňují. Ke konci jsme se i celkem rozsypali a nefungovali jsme. Rozhodně to nebyla hra, kterou bychom se měli prezentovat. Každopádně je to pro nás ponaučení,“ přemítal nad hrou svého týmu Martin Růžička.

Po zápase se optimismu nedostávalo fanouškům ani hráčům, které prohra evidentně trápila. „Dostali jsme sedm gólů, tudíž nálada není bůhvíjaká. Sparta si zkrátka hrála, co potřebovala. Přestože jsme měli šance, do hry nás nepustila,“ uzavřel své hodnocení a popis nálady v kabině týmu.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov