Mladežnický hokej

Junioři mají nového trenéra: Petra Nekvindu střídá jihlavský Aleš Totter

Napsal 12.10.2009 Tisková zpráva (Foto: Eva Streichsbierová)
C h o m u t o v - Extraligovým juniorům Chomutova se v posledních utkáních výsledkově nedařilo, proto se vedení klubu rozhodlo k výměně na pozici hlavního trenéra. Dosavadního kouče Petra Nekvindu střídá Aleš Totter, který dosud vedl stejnou věkovou kategorii v Jihlavě.

Foto: Eva Streichsbierová

Sedm porážek z posledních devíti extraligových duelů zapříčinilo, že u kormidla juniorského mužstva se střídají hlavní trenéři. Petra Nekvindu, který mužstvo převzal před letošní sezónou střídá Aleš Totter. Ten do dnešního dne vedl stejně staré hráče extraligové Jihlavy, se kterými v loňském roce vybojoval postup mezi tuzemskou elitu.

Bývalý mládežnický trenér pražské Sparty, v posledních sezónách kouč jihlavských juniorů a asistent u seniorského mužstva není pro chomutovské vedení krokem do neznáma. Představitelé chomutovského klubu již v minulosti Aleše Tottera lákali na sever Čech. „Ano, je to pravda. Byli jsme s ním v kontaktu již před rokem,“ potvrdil mluvčí klubu David Dinda.

Ani jihlavským juniorům se v tomto extraligovém ročníku příliš nedaří, přesto pro jihlavský klubový web Totter popřel, že by právě toto bylo důvodem jeho odchodu. „Určitě to není tak, že bych odcházel proto, že se týmu nedaří. Chomutov je na tom v české skupině v podstatě úplně stejně. Nabídku od Chomutova jsem dostal už potřetí, což je pro mě jasným důkazem, že tam o moje služby opravdu stojí,“ komentoval dnes Totter pro web hcdukla.cz.

Úkol pro Aleše Tottera zní jasně: vyhnout se záchranářským starostem, vždyť v letošní sezóně budou sestupovat hned čtyři juniorská mužstva.